Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Медия | Интернет


Той бе избран за зам.-председател на делегацията на ЕС за Македония

 

"Ще бъда безкомпромисен към действието или бездействието на скопската власт, защотоевропътят на Македония минава през София”, заяви евродепутатът Ангел Джамбазки, който бе избран за зам.-председател на делегацията на ЕС за Македония.

 

"Предстои ни много работа по проверка на критериите и тяхното изпълнение от страна на Македония за членство в Европейския съюз. Трябва да съблюдаваме за прилагането на конкретни мерки по отношение на фундаментални въпроси. За нас с приоритет са спазването на човешките права, в частност на различните общности в Македония, езикът на омразата срещу България в медиите да бъде премахнат, запазване на българското историческо наследство в Македония, обясни Ангел Джамбазки. 

Ще гледаме дали има език на омразата и как се пазят правата на българите, обеща евродепутатът на ВМРО

 

Ще бъда безкомпромисен към действието или бездействието на скопската власт, защото европътят на Македония минава през София, категоричен е Ангел Джамбазки - представител на ВМРО в Европейския парламент и заместник-председател на партията. По време на учредителното събрание на делегацията в Съвместния парламентарен комитет „ЕС - Бивша югославска република Македония“ бяха избрани ръководителите й. За заместник-председател на делегацията бе определен българският евродепутат Ангел Джамбазки, съобщиха от пресцентъра на ВМРО.

Най-големият проблем е как българинът ще преживее зимата, смятат от АБВ


В понеделник, 13-и октомври, всяка една парламентарно представените партии ще седне на маса с ГЕРБ, по негова покана, в опит да бъде формирано правителство на споделената отговорност. Какво означава това в предаването „Събуди се” коментира представители на АБВ, Патриотичния фронт, Реформаторския блок и „БСП – Лява България”.
 

2014-10-11 23:36 | коментара

Lentata.com разговаря със заместник-председателя на ВМРО и член на Европейския парламент Ангел Джамбазки относно Република Македония, евентуалното ѝ членство в ЕС и за онези, които крадат българската история.

 

Предстои издигане на зам.-председател на делегацията на Европейския парламент, която отговаря за напредъка на република Македония за членство в Европейския съюз. Защо твоето място там е важно?

"Спешни мерки за справяне с етническата битова престъпност. Това е една от важните задачи, които трябва да бъдат решени преди зимата. Очаква се през следващите месеци кражбите от домовете в малките населени места да нараснат заради обедняването на българите." Това заяви в предаването "Факторът Кошлуков" по TV7 евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки.

Той подчерта, че Патриотичният фронт ще иска във всяко населено място да има полицейски участък, да има 24 часа униформен служител и патрулка, които да са на разположение на местните хора.

Работата с Корман Исмаилов и Касим Дал за мен е неприемлива, това е предизвикателство, защото ако искам да говоря с Ердоган, не ми трябва тяхното посредничество. Това каза Ангел Джамбазки по TV7. Въпреки това той смята, че Патриотичният фронт , с който ВМРО се обедини за парламентарните избори, ще разговаря с партията на Исмаилов НПСД (Народна партия за свобода и достойнство), „защото държавата има нужда от управление”.
 

Огромната част от вота за ДПС е финансов, смята евродепутатът

 

Решението да остана евродепутат не е лично мое, а на моята партия ВМРО. Това обясни в студиото на Нова телевизия Ангел Джамбазки. Той отрече това да е свързано с евентуално влизане в Европарламента на неговото място на човек на ББЦ от листата, кандидатът след него бил също от хората на Красимир Каракачанов.

Няма проблем да разговаряме с хората на Касим Дал и на Волен Сидеров, защото държавата има нужда от управление, смята евродепутатът

 

Работата с Корман Исмаилов и Касим Дал за мен е неприемлива, това е предизвикателство, защото ако искам да говоря с Ердоган, не ми трябва тяхното посредничество. Това каза Ангел Джамбазки по TV7. Въпреки това той смята, че Патриотичният фронт , с който ВМРО се обедини за парламентарните избори, ще разговаря с партията на Исмаилов НПСД (Народна партия за свобода и достойнство), „защото държавата има нужда от управление”.

Теми: 
С кого ще си партнира Патриотичният фронт в парламента?
За първи път на власт или конструктивна опозиция?
Възможно ли е сътрудничество между патриотите и Сидеров?
Гост: Ангел Джамбазки, зам.-председател на ВМРО
 

Водещ: В миналия кабинет се формира кабинетът Орешарски, благодарение на златното пръстче на Волен Сидеров. Този път националистите като че ли имат пак решаващо значение. Без вас реформаторите и ГЕРБ, говорим за дясно правителство, за което всички говорят, няма как да стане? Водите ли разговори, възможна ли е такава коалиция?