Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Медия | Интернет


Затваряне на националните граници при липса на солидарност към България предлага евродепутатът Ангел Джамбазки. На среща с български журналисти по време на пленарната сесия на Европейския парламент в Страсбург, Джамбазки остро възрази срещу плана на Европейската програма за миграция. Той припомни, че за изминалата 2014 г. страната ни е дала 2,5 пъти повече бежански и хуманитарни статути в сравнение с Гърция и Италия. „Нашето искане е този план да бъде преразгледан, България да не бъде задължена да приема повече нелегални емигранти, а напротив – тези, които вече се намират на родна територия да бъдат настанени в държави с по-висок стандарт на живот", коментира още той.

България трябва да затвори границата си за бежанци, ако Европейският съюз не прояви солидарност в справянето спритока на имигранти - позицията е на българския евродепутат и член на Европейските консерватори и реформисти Ангел Джамбазки. Той коментира темата часове преди обсъждането на обща позиция с останалите 16 български евродепутати, в рамките на пленарна сесия на Европейския парламент в Страсбург.

Несправедливо, несолидарно, неуместно и нечестно е България да бъде принуждавана да преразпределя повече нелегални мигранти или бежанци от други държави в ЕС, при положение, че страната ни е най-пряко засегната от бежанската криза. Това каза за Радио "Фокус"евродепутатът Ангел Джамбазки след среща на българските евродепутати в Страсбург по повод предложението на ЕК за квотно разпределение на бежанци.

Има ли нещо по-гротескно, по-тъжно, по-горчиво, по-иронично от това, да се обсъждат и осъждат очите на Цар Самуил? Очите на царя, чието сърце не издържа, когато вижда избодените очи на ослепените си войници? Всъщност истерията на "менталните" изроди, грантови храненици на "отворени" общества и още по-отворени задници, не е породена от това, дали статуята свети, намига, мига, пляска или подскача.

"Да направим следния експеримент. Да направим проверки - тестове за алкохол и наркотици, с дрегер, в Европейския парламент и в българския парламент."


Това заяви заместник-председателят на „ВМРО – Българско национално движение“ Ангел Джамбазки пред БНТ.

Нека гласуват грамотните, те не са мотивирани от две кебапчета, заяви депутатът
 

Зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки поиска от ефира на БНТ да бъдат разследвани директорът на ОД на МВР Варна и на НАП-Варна във връзка с разкритията за крупни джебчийски схеми. Да се разбере защо социалните служби не са проверили, че тези хора не са социалнослаби, поиска той.

Всеки ден излизат фрапиращи обстоятелства, че държавата не се бори с битовата престъпност. Това заяви Ангел Джамбазки от ВМРО по БНТ.

 

Да бъдат разследвани директорът на Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи във Варна и на НАП-Варна предложи Джамбазки на властта, във връзка с разкрития за крупни джебчийски схеми. Да се разбере защо социалните служби не са проверили, че тези хора не са социално слаби, поиска евродепутатът.

10- годишната Даниела Владимирова от III ОУ „Марин Дринов"- Кюстендил получи подарък от евродепутатът Ангел Джамбазки. Той й бе връчен от председателят на ВМРО- Кюстендил Георги Петров. Даниела получи икона на братята Св. Кирил и Методий, както и историческо помагало.

Евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки в интервю за Агенция „Фокус”

 

Фокус: Г-н Джамбазки, как ще коментирате липсата на авторитет към държавата, тъй като докато вицепремиерът Румяна Бъчварова свикваше кризисен щаб в Гърмен, в съседно село обраха свещеник?