Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Медия | Интернет


2014-10-10 10:35 | коментара

Велик мой турски народе, теб те очаква Лудогорието, Тракия. Това са думите, които скандалният Хюсеин Хафъзов използва при предизборна реч в Чорлу. Той предизвика скандал в парламента точно заради агитацията на майчин език със следните думи: „Следете всяка моя стъпка, защото съм готов да платя за свободата си. Аз ще вървя по пътя на Нури Аданъ, Ахмед Давутоглу, Ахмед Доган”.

Ще водим разговорите за правителството върху нещата, които трябва да се случат, заяви той

 

ВМРО ще сезира всички институции заради предизборната агитация на турски език.

 

„Първо, това е абсолютно незаконно. Второ ДПС говори сепаративно. Плаши тези хора, набутва ги в един ъгъл. Тези хора трябва да знаят български език, това е един европейски език”, заяви зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки в предаването „Здравей, България”. „Притеснява ни, че Местан и Хафъзов внушават разпад на държавата”.

Сигналът ще бъде изпратен до ЕК и ЕП

 

Сигнал до председателите на двете върховни институции на ЕС – Европейската комисия и Европейския парламент, ще внесе заместник-председателят на ВМРО и член на ЕП Ангел Джамбазки. 

 

Причината е поредното потъпкване на българското законодателство от страна на противоконституционната етническа и протурска партия ДПС. Само като наглост и показност на всевишност може да се определят действията на лидера ? Лютви Местан и друг неин представител - Хюсеин Хафъзов. 

Българският евродепутат Ангел Джамбазки е подал сигнал до ЕК и ЕП заради агитация на турски език в предизборната кампания, съобщава пресцентърът на ВМРО. 

 

Сигналът касае лидера на ДПС Лютви Местан и депутата от Движението в 42-рото Народно събрание Хюсеин Хафъзов. Той предизвика скандал в парламента точно заради агитацията на майчин език със следните думи: „Следете всяка моя стъпка, защото съм готов да платя за свободата си. Аз ще вървя по пътя на Нури Аданъ, Ахмед Давутоглу, Ахмед Доган”. 

Няма равни и по-равни български граждани, аргументира се Джамбазки

 

Сигнал до председателите на двете върховни институции на ЕС – Европейската комисия и Европейския парламент, ще внесе заместник-председателят на ВМРО и член на ЕП Ангел Джамбазки. 
Причината е поредното потъпкване на българското законодателство от страна на противоконституционната етническа и протурска партия ДПС, се казва в съобщение до медиите. 

Контролните органи трябва да прилагат нормативната уредба, а при нарушение – да санкционират своеволята, твърдят националистите

 

Зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки е изпратил сигнал до председателите на Европейската комисия и Европейския парламент заради агитацията на турски език по време на предизборната кампания на ДПС, информираха от пресцентъра на партията. 

Националистът ще дразни Бареков в Брюксел

 

Ангел Джамбазки предпочете Брюксел пред българския парламент. Зам.-председателят на ВМРО е подал заявлениe до ЦИК, че не желае да е депутат в 43-ия парламент, съобщава vsekiden.com.

Джамбазки стана евродепутат като втори в листата на ББЦ. На парламентарните избори, той беше в две листи на Патриотичния фронт - в Благоевград и в 24-и МИР София. От там формацията получава съответно един и двама депутати по първоначалните изчисления.

Евродепутатът Ангел Джамбазки се е отказал от депутатското си място, става ясно от решение на ЦИК.

 

Така Джамбазки остава в Европейския парламент, а мястото му в Народното събрание ще бъде заето от друго лице на Патриотичния фронт.

От депутатското кресло се отказва и заместник-кметът на Твърдица инж. Петко Ненов, който беше девети в листата на ГЕРБ в Сливен. 

Зам.-шефът на ВМРО се отказва от депутатското място в 43-ия парламент

 

Ангел Джамбазки предпочете Брюксел пред българския парламент. Зам.-председателят на ВМРО е подал заявления до ЦИК, че не желае да е депутат в 43-ия парламент.

Джамбазки стана евродепутат като втори в листата на ББЦ. На парламентарните избори, той беше две листи на Патриотичния фронт - в Благоевград и в 24-и МИР София. От там формацията получава съответно един и двама а депутати по първоначалните изчисления.