Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Медия | Интернет


Държавата има нужда от управление, не от избори до дупка. От приоритетна важност са няколко сектора - доходи, здравеопазване, образование и сигурност.

 

Заместник-председателят на ВМРО и представител в Европейския парламент Ангел Джамбазки коментира изборния резултат, получен от „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“ на предсрочните парламентарни избори. Коалицията получи подкрепата на 7.3 % от гласувалите български граждани. Всички политически сили, влезли в Народното събрание, трябва да седнем заедно и да поговорим за това кой как вижда бъдещето на държавата, заяви Джамбазки.  

Ангел Джамбазки от БМРО, част от Патриотичен фронт, потвърди пред БНТ позицията си, че е необходимо правителство на националното съгласие.

 

Националистите обаче никога не биха "се съгласили" с ДПС и с други етнически партии, каквито по думите му има в БСП и РБ. "Ако искам да говоря с Ердоган, ще говоря с Ердоган", отсече Джамбазки. На въпрос дали в този случай Патриотичният фронт би подкрепил правителство на ГЕРБ и РБ, той отговори: „Въпрос на разговори, но за мен ще бъде много трудно – да не кажа невъзможно". 

За нас са важни доходите, здравеопазването, образованието, сигурността, категоричен беше той

Дали ще подкрепим ГЕРБ зависи от разговора, който ще водим, а засега не сме провели такъв”, каза Ангел Джамбазки от Патриотичния фронт. 

 

По думите му това, което те искат, е нормално и патриотично управление на България. „Искаме да видим окончателните резултатите. След това всички, които са част от това Народно събрание, трябва да седнем заедно и да поговорим за това кой как вижда бъдещето на държавата. За нас са важни няколко неща – доходи, 

Никога с ДПС, никога с други етнически партии, заяви националистът

 

Аз все още мисля, че е необходимо прав на националното съгласие. Никога с ДПС, никога с други етнически партии. Това заяви пред БНТ представителят на „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“ Ангел Джамбазки по повод резултатите от изборите и възможностите за бъдещи коалиции.

 

Джамбазки посочи, че етнически партии имало в съставя на „БСП Лява България“ и Реформаторския блок. „Там разговорът ще бъде невъзможен за нас“, категоричен беше той.

Патриотичният фронт не би могъл да се коалира с ДПС и с Реформаторския блок, смята той

 

Изборните резултати показват, че трябва да има стабилно управление. Вече няма място за лични нападки, държавата трябва да се гради стабилно. Това заяви пред БНТ евродепутатът от ВМРО и кандидат-депутат от Патриотичния фронт Ангел Джамбазки.

Държавата има нужда от управление, не от избори до дупка, заяви пред Факти.бгдепутатът от Европейския парламент Ангел Джамбазки. Според него са важни няколко неща – доходи, здравеопазване, образование и сигурност.

 

Г-н Джамбазки, какви са Ви очакванията от новия парламент?

Първо трябва да изчакаме окончателните резултати. Всякакви изказвания на този етап ще са преднамерени и в известна степен спекулативни. Не е време за бурна радост, преди да се видят окончателните резултати.

Необходимо е правителство на националното съгласие и стабилно управление. Няма място за лични нападки и обяснения. Това заяви Ангел Джамбазки от ВМРО.
Попитан с кои партии "Патриотичният фронт" не би си партнирал, Джамбазки отговори: "Никога с ДПС и други етнически партии, част от които има в Коалиция за България, а също така и в Реформаторския блок".
Джамбазки заяви, че вариантът за коалиция с ГЕРБ и Реформаторския блок е въпрос на разговори. "Но ще бъде трудно, да не кажа невъзможно", допълни той.

Г-н Джамбазки, защо повечето политици не желаят да коментират бъдещото управление? Толкова ли са изненадани от предварителните резултати?

Нищо още не може да се каже, преди да излязат окончателните резултати. Ясно е само едно - на държавата й трябва нормреално, стабилно управление. Това което чувам като коментари, не ме успокоява, а ме тревожи. Не виждам желание да има управление на държавата. Сега е моментът  всички политици  да седнат, да помислят и да се обединят.

"Увеличаването на цената на тока е неоправдано и ненужно. Смятаме още, че това увеличаване се прави предизборно с цел да се свали товар от едно следващо правителство".

 

Това заяви пред ОFFNews евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки по време на протест, организиран от "Патриотичния фронт" заради подготвяното от ДКЕВР увеличение в цената на тока.