Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Медия | Интернет


Нашият протест е срещу произвола на институциите, заяви Валери Симеонов

Над хиляда души се събраха на протест срещу произвола и незаконните действия на Централната избирателна комисия, организиран от „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“. С викове „Долу ДПС“, „Турски мекерета“, „Мафия“ протестиращите за пореден път възнегодуваха срещу решението на ЦИК за разкриването на изборни секции в Република Турция за изборите на 5 октомври.

Клоунада по границата няма да правим, захапа Бареков евродепутатът от ВМРО

Представителите на Патриотичния фронт и „България без цензура” спориха в студиото на Нова телевизия, коя формация е по-патриотична и коя програма е първична, и коя – преписана. Водещите поканиха и двамата с обяснението, че всяко тяхно участие води до право на отговор.Според Любен Дилов-син, ако двете формации са достигнали до обединение преди изборите, то те са щели да се борят за второто място, докато сега част от гласовете на техните избиратели могат да пропаднат.

"Решението на ЦИК за броя на секциите в Турция е ясен показател - в ЦИК има представители на ГЕРБ, БСП, ДПС и на РБ. Тези хора единодушно са приели да бъдат разкрити рекорден брой секции в Турция - 1/3 от всички секции зад граница (136, но 8 ще бъдат закрити след решение на ВАС). Идеята е да привлекат от Турция гласове за ДПС и за партията от Реформаторския блок на Касим Дал около 100 хил. гласа".

Това обяви в интервю за bTV Ангел Джамбазки от ВМРО, която на предстоящите избори се явява в коалиция Патриотичен фронт (заедно с НФСБ).

Не може да правиш деца, за да вземаш помощи, заяви евродепутатът

Евродепутатът Ангел Джамбазки влезе в обяснителен режим в началото на гостуването си по bTV. Той беше упрекнат, че не е отчел дали е дарил заплатата си за благотворителност, както бе обещал по време на предизборната си кампания. Джамбазки разказа за два случая, в които е помогнал - за очна операция на едно момче и за операция на ръката на друго.

"Човек не бива да парадира с дарения", каза евродепутатът . "Когато даряваш показно и очакваш политически дивидент, това е пропаганда, а не дарение. Каквото трябва, аз си го правя, не дължа обяснение. За мен е достатъчно да погледна хората, на които съм помогнал, в очите", заяви зам.-председателят на ВМРО, която се вля в коалиция "Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО". "Няма да ги доведа в студиото", категоричен беше Джамбазки. 

Нито един държавен глава от ЕС няма да бъде в Анкара, обяви евродепутатът

Президентът Плевнелиев не бива да ходи на церемонията по встъпването в длъжност на новоизбрания турски президент Ердоган, който е заплаха за светския и демократичен характер на Турция и застрашава стабилността в региона. Това казва в коментар евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки.Според него, Реджеп Тайип Ердоган демонстрира връщане към османското и ислямското минало на Турция. Той промени политическата система в страната така, че да може да бъде избран за президент.

Поведението на Бареков беше необяснимо и твърде експресивно. Един ден правехме референдум за монархия, след това за народна република, после някакъв друг тип управление. Бареков отричаше да има връзки с Пеевски, но всички, които го напуснаха, казаха друго. Така че като бяхме с него, бяхме изпаднали в ситуацията да обясняваме, че нямаме сестра и да уточняваме, че ВМРО няма връзки с Делян Пеевски, заяви заместник-председателят на ВМРО и европейски депутат Ангел Джамбазки.

Българският евродепутат Ангел Джамбазки ще изпрати запитване до председателя на Европейската комисия Юнкер, за да го попита кога ситуацията с българите в Западните покрайнини ще бъде променена. Джамбазки беше на посещение в Босилеград, в съседна Сърбия, срещна се с българите там и разказа, че проблемите на хората там са многобройни.

Пред Националното радио той коментира: "Няколко неща се набиват на очи веднага. На първо място това е отказът на държавата да спазва поетите ангажименти като например да осигури учебници на български език за задължителното обучение за всеки българин. 

Донесли сме над 66 000 гласа и затова никой не може да ни кара да се откажем от него

Оставам в групата на европейските консерватори и реформисти. Не ме вълнува кой какви призиви е отправял или ще отправи в бъдеще, заяви категорично зам.-преседателят на ВМРО-БНД Ангел Джамбазки. 
Джамбазки определи призивите на доскорошния си партньор от ББЦ Николай Бареков да напусне европарламента като проява на емоция. 
"Мястото в Европейския парламент е извоювано от ВМРО. Инвестирали сме над 500 000 лева от държавната ни субсидия в кампанията.

Оставам в групата на европейските консерватори и реформисти. Не ме вълнува кой какви призиви е отправял или ще отправи в бъдеще, категоричен беше зам.-преседателят на ВМРО-БНД Ангел Джамбазки. Той определи призивите на доскорошния си партньор от ББЦ Николай Бареков да напусне европарламента като проява на емоция.
"Мястото е Европейския парламент е извоювано от ВМРО. Инвестирали сме над 500 000 лева от държавната ни субсидия в кампанията.