Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Медия | Интернет


Българският евродепутат Ангел Джамбазки ще изпрати запитване до председателя на Европейската комисия Юнкер, за да го попита кога ситуацията с българите в Западните покрайнини ще бъде променена. Джамбазки беше на посещение в Босилеград, в съседна Сърбия, срещна се с българите там и разказа, че проблемите на хората там са многобройни.

Пред Националното радио той коментира: "Няколко неща се набиват на очи веднага. На първо място това е отказът на държавата да спазва поетите ангажименти като например да осигури учебници на български език за задължителното обучение за всеки българин. 

Донесли сме над 66 000 гласа и затова никой не може да ни кара да се откажем от него

Оставам в групата на европейските консерватори и реформисти. Не ме вълнува кой какви призиви е отправял или ще отправи в бъдеще, заяви категорично зам.-преседателят на ВМРО-БНД Ангел Джамбазки. 
Джамбазки определи призивите на доскорошния си партньор от ББЦ Николай Бареков да напусне европарламента като проява на емоция. 
"Мястото в Европейския парламент е извоювано от ВМРО. Инвестирали сме над 500 000 лева от държавната ни субсидия в кампанията.

Оставам в групата на европейските консерватори и реформисти. Не ме вълнува кой какви призиви е отправял или ще отправи в бъдеще, категоричен беше зам.-преседателят на ВМРО-БНД Ангел Джамбазки. Той определи призивите на доскорошния си партньор от ББЦ Николай Бареков да напусне европарламента като проява на емоция.
"Мястото е Европейския парламент е извоювано от ВМРО. Инвестирали сме над 500 000 лева от държавната ни субсидия в кампанията.

Оставам в групата на европейските консерватори и реформисти. Не ме вълнува кой какви призиви е отправял или ще отправи в бъдеще, категоричен беше зам.-преседателят на ВМРО-БНД Ангел Джамбазки. Той определи призивите на доскорошния си партньор от ББЦ Николай Бареков да напусне европарламента, като проява на емоция. 
"Мястото е Европейския парламент е извоюван от ВМРО. 

Оставам в групата на европейските консерватори и реформисти. Не ме вълнува кой какви призиви е отправял или ще отправи в бъдеще, заяви категорично зам.-преседателят на ВМРО-БНД Ангел Джамбазки.
Джамбазки определи призивите на доскорошния си партньор от ББЦ Николай Бареков да напусне европарламента като проява на емоция.

Оставам в групата на консерваторите в Европарламента, няма никакви причини да я напускам, тя е най-близко до традиционните ценности, които изповядва ВМРО-БНД. Това заяви евродепутатът Ангел Джамбазки, който стана евродепутат от коалицията ББЦ, ВМРО, ЗНС и Гергьовден в петък пред старозагорските медии, предаде Стандарт нюз. 
Според него този предизборен съюз бил успешен за евроизборите, но след това се разминали с хората на Николай Бареков по различни въпроси и разводът бил естествен.

Стара Загора. Оставам в групата на консерваторите в Европарламента, няма никакви причини да я напускам, тя е най-близко до традиционните ценности, които изповядва ВМРО-БНД. Това заяви евродепутатът Ангел Джамбазки, който стана евродепутат от коалицията ББЦ, ВМРО, ЗНС и Гергьовден в петък пред старозагорските медии. 
Според него този предизборен съюз бил успешен за евроизборите, но след това се разминали с хората на Николай Бареков по различни въпроси и разводът бил естествен. Джамбазки е уведомил ръководството на парламентарната група на консерваторите за раздялата с ББЦ и желанието на своята партия в нея да има две български делегации.

Ангел Джамбазки, член на Европейския парламент и заместник-председател на ВМРО – Българско национално движение, разпространи открито писмо до всички членове на ЕП, в което ги информира за ситуацията в Република Македония и за неоспоримо българския характер на населението там. 
Поводът за отвореното писмо е 111-тата годишнина от Илинденско-Преображенското въстание, както и присъствието на Джамбазки на отбелязването на паметната дата в Смилево. Там той е разговарял с много наши сънародници, живеещи в Македония. 

Евродепутатът Ангел Джамбазки няма намерение да отстъпва мястото си в Брюксел на ББЦ, въпреки намеците в тази посока на колегата си и лидер на "България без цензура" Николай Бареков. Новият политик обяви, че зам.-председателят на ВМРО е избран с гласовете на ББЦ, а не с тези на избирателите на войводите. "Близо 21 000 преференциални гласа бяха подадени за Джамбазки и още 4000 гласа за мен без кампания, въпреки че бях в края на листата. В ЕП сега ще се чува гласът на българската национална кауза по-силно, обясни председателят на ВМРО Красимир Каракачанов по Нова тв.