Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Медия | Интернет


Опазването на околната среда е инвестиция в бъдещето, но крайният зелен фанатизъм също не е полезен, заяви в Добрич евродепутатът Ангел Джамбазки.

В тази връзка той е против разширяването на защитената зона Натура, която включва почти изцяло територията на община Шабла. Той подчерта, че никога не би отишъл да харчи пари за почивка нито в Гърция, нито в Турция, напротив предпочита да е с приятели на Дуранкулак и Шабла.

Евродепутатът Ангел Джамбазки се обяви против строежа на социалния блок във варненския квартал „Аспарухово“, след като жители на квартала изразиха недоволство, че в бъдещия комплекс ще бъдат настанявани цигани с разрушени незаконни къщи от наводнението миналата година. Заместник-председателят на ВМРО добави, че подобни практики са дискриминационни спрямо останалите граждани и се ангажира да постави въпроса на какво основание се харчат пари за подобни „социални проекти“.

Заместник-председателят на ВМРО – Българско национално движение и член на Европейския парламент от групата на европейските консерватори и реформисти Ангел Джамбазки ще посети Добричка област на 4 и 5 април.
 

Ситуацията в ромската махала в Сливен не се е променила от социализма. Бил съм кмет на града, ходил съм няколко пъти там, няма нищо променено до сега. Там расте необразовано поколение. Това заяви пред Нова телевизия депутатът от ДПС Янко Янков.

Циганските автономии съществуват с политическа протекция, а държавата нехае за тази опасна ситуация. „Или този модел ще бъде разбит, или ни чака гражданска война. Да не бъдем лицемерни и да не се лъжем”, заяви по Нова телевизия Ангел Джамбазки.

Българите в Босилеград от години защитават своя български произход и самосъзнание, въпреки сериозните опити на сръбските власти да асимилират сънародниците ни там. Това каза в сутрешния блок на БТВ Ангел Джамбазки, евродепутат и зам.-председател на ВМРО. Това са хората, които възстановиха есетата и честванията, стотици деца помнят българския език и много деца от там идват да учат в нашите университети.

Българите в Босилеград от години защитават своя български произход и самосъзнание, въпреки сериозните опити на сръбските власти да асимилират сънародниците ни там. Как е възможно, след като хората в Босилеград и работещите в културния център не са на държавна издръжка и като България не дава средства там, а те се самоиздържат, нашата държава да решава да закрива центъра. Това е недопустимо и ние няма да го позволим.

Големите държави се опитват да решават проблемите си за сметка на страни като България. Това заяви Ангел Джамбазки в Европейския парламент по време на дебат, свързан с въведената в Германия минимална ставка за заплащане на труда.


Според Джамбазки и представители на други държави, несъгласни с въвеждането на изискванията за минимална ставка, целта е чуждите фирми да бъдат изгонени от Германия и така тя да се освободи от конкуренция в бранша.

След като Ангел Джамбазки, заместник-председател на ПП „ВМРО – Българско национално движение“ и член на Групата на европейските консерватори и реформисти в Европейския парламент, отправи официален въпрос към Председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер относно терена за изграждане на регионалното Депо за отпадъци, в Самоков пристигнаха един министър, един заместник министър и двама депутати. Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева участва в работна среща по изпълнението на проект „Изграждане на регионална система за управление на отпадъците в регион Костенец (Самоков)“.