Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Медия | Интернет


Евродепутатът Ангел Джамбазки пристига утре в Горно Сахране за панихида по повод 112-та годишнина от избухването на Илинденско-преображенското въстание, организирана от местната организация на ВМРО.

България ще приеме около 500 бежанци по схемата за разселване на имигрантите, които сега се намират в Италия и Гърция.

 

Решението бе взето на извънредна среща на Съвета  по правосъдие и вътрешни работи на ЕС в Брюксел. Първоначалната идея бе у нас да бъдат приети 800 души, но заради силния миграционен натиск, на който е подложена страната ни броят им е намален.

Парите за Гърция пак ще бъдат излети в бездънна каца, коментира евродепутатът Ангел Джамбазки пред Нова телевизия. Според него най-добрият вариант е бил гърците да излязат от Еврозоната и да си оправят икономиката. Евродепутатът коментира и темата страната ти ни да стане гарант на мостовия заем за Гърция.

Не можем да дадем пари на Гърция, защото ние самите не разполагаме с такива. Това заяви финансистът Кольо Парамов в ефира на Нова телевизия. В разговора се включи и евродепутатът Ангел Джамбазки, който също подкрепи позицията на Кольо Парамов. "От нас не се искат пари, иска се да бъдем поръчители на един от заемите за Гърция. Ние обаче няма никакъв смисъл да поемаме риск за нещо, което е обречено", поясни евродепутатът.

 

ВМРО възразява срещу опитите да бъдат спасени незаконните ромски постройки в община Гърмен. Това става ясно от съобщение до медиите, изпратено от партията. "Категорично не приемаме твърденията, че Европейският съд по правата на човека (ЕСПЧ) "бил решил" да не бъдат премахвани незаконните цигански постройки в квартал Кремиковци, село Малчево, община Гърмен", пишат националистите.

Евродепутатът заяви, че Патриотичният фронт ще подкрепи промените в КонституциятаГърция няма да бъде извадена от еврозоната заради интересите на САЩ. На нейна територия има бази, които се използват от американските войски. Страната е близо до Русия, до Ислямска държава и до Близкия изток. Голяма част от парите, които страната дължи, са харчени за модерно въоръжение. Нямат като нас оръжия, които са повече за музея. Този път обаче тарикатлъка им няма да мине и ще са принудени да започнат да си плащат. Това каза в „Тази сутрин“ по бТВ евродепутатът Ангел Джамбазки.

Гърците няма да правят реформи, защото не са силни, а нахални"Не съм адвокат нито на АБВ, нито на ГЕРБ. Съдебните реформи са болната тема в държавата. В случая АБВ си измиват ръцете с всички останали политически сили". Това заяви евродепутатът Ангел Джамбазки по повод отказа от подкрепа на АБВ в съдебната реформа на правителството.

Башев и Капитанова да ги настанят в домовете си!

 

Ромите в циганския квартал на Гърмен заплашиха с война, ако багерите влязат и започнат да събарят незаконни постройки. „Да не идват тук, че ще умрем от глад. С малки деца ще спим вън. Ще стане война. Няма да допуснем да ни падат къщите. Да дойде кметицата Минка и да ни намери къде да живеем. Това са общински места и не може да ни събарят сградите“, каза ромка пред камерата на ТV7.

Напрежението в ромските гета е заради беззаконието, бараките трябва да се съборят, каза евродепутатътИзборите не дават на роми резачка в ръката, за да режат старци. Всяка година почти има вот, но това не е причината за конфликтите в „Орландовци“ и Гърмен. Това е едната страна на монетата, а другата е невписването на тази част от населението в българското общество и непрекъснатото битово напрежение, което се поражда между тях. Това каза в „Здравей, България“ по Нова телевизия евродепутатът Ангел Джамбазки.