Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Медия | Интернет


Македонски медии я разглеждат като "последен коз" на Груевски срещу набиращите сила протести против 9-годишното му авторитарно управление

 

Тревожните и трагични събития от последните дни, разиграли се в съвсем близкия до България македонски град Куманово, бяха повод да попитаме евродепутата и зам.-председател на ВМРО-БНД следното:

В Македония се повтарят събитията от 2001 г., смята евродепутатът

 

Бойните действия, които наблюдавахме вчера в македонския град Куманово могат да се повторят и в други селища в страната, като моята прогноза е, че следващият такъв град може да е Кичево. Това заяви пред BIG5.BGевродепутатът и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки.

Премиерът на Македония Никола Груевски си е създал една северна корейка на Балканите. След 9 години управление в Македония е наложен едноличен режим. Това сподели пред Нова телевизия евродепутатът Ангел Джамбазки.

 

Изследването на „Галъп”, според което само 25% от българите са готови да защитят родината си, имаше различни тълкувания в студиото на „Тази сутрин” на bTV. Според евродепутата от ВМРО Ангел Джамбазки, са били поразени трите стълба на държавата – училището, армията и църквата. Той напомни за видеата, показващи „кючеците по чиновете”, гаврата с портрети на революционери и липсата на уважение към учителите.

За мен събитията в Македония не са изненада. Ситуацията в страната в продължение на 9 години не се подобрява. Държавата не върви по европейския път, а се придържа към политиката на Сърбия. При това положение беше нормално напрежението да избие. Това каза евродепутатът Ангел Джамбазки в предаването "Още от деня" по БНТ. 

 

Никола Груевски си е устроил една малка диктатура заедно със своите роднини, посочи той.

За мен събитията в Македония не са изненада. Ситуацията в страната в продължение на 9 години не се подобрява. Държавата не върви по европейския път, а се придържа към политиката на Сърбия. При това положение беше нормално напрежението да избие. Това каза евродепутатът Ангел Джамбазки по БНТ.

Евродепутатът Ангел Джамбазки остро осъди случващото се в сградата на ТВ7 и NEWS7. Политикът заяви, че предоставя служебният си профил във Фейсбук на медиите, ако е нужно да бъде публикувана някаква информация.В самия профил на Джамбазки в социалната мрежа е публикувано съобщение, в което той посочва, че „превземат на абордаж сградата на Тв 7 и Нюз 7“. 

Депутатът в Европейския парламент и член на Комисията по култура и образование Ангел Джамбазки е изпратил до български неделни училища и културно-просветни организации зад граница писмо, свързано със законопроекта за училищното и предучилищното образование, и по-специално чл. 2 от този законопроект, който касае статута на българските културно-просветни организации в чужбина.

Ангел Джамбазки с интервю в предаването "Брюксел 1" по Bulgaria On Air

 

Сръбският президент нагло излъга в очите нашия президент по време на срещата им, че учебниците на български език за сънародниците ни в Сърбия са отпечатани". Това заяви евродепутатът Ангел Джамбазки в предаването "Брюксел 1" по телевизия и радио Bulgaria ON AIR.