Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Медия | Интернет


Протест ще има утре пред кметството на разложкото село Баня, вижте кой и защо го организира и какво писмо ни изпратиха:

Ние, членовете на управителния съвет на сдружение „Баненска буна 2011” и от името на всички жители на село Баня и близките населени места в общ. Разлог, се обръщаме към Вас с огромна молба, и надежда, че ще откликнете незабавно на нашия вик за помощ!

Над 72 минерални извора, с изключително целебна сила и уникална природна даденост да бъдат унищожени, твърдят жители на селото

Село Баня излиза на протест заради строеж на сметище в землището на селото. Това стана ясно от писмо изпратено до медиите, в което жителите на село Баня и близките села на община Разлог, както и сдружение „Баненска буна 2011” заявяват, че са на път над 72 минерални извора, с изключително целебна  сила и уникална природна даденост да бъдат унищожени.

Депутатът от ВМРО Ангел Джамбазки откри офис на партията в Благоевград. Пред събралото се множество Джамбазки поясни: "Този офис е първи по рода си в България и цели близък контакт, и съдействие по всички въпроси, които вълнуват гражданите на Пиринска Македония. В работата на офиса ще разчитам много на депутата от Патриотичния фронт НФСБ – ВМРО, Атанас Стоянов, както и на общинския съветник от Благоевград – Георги Васев. ” Шеф на офиса е Зорина Станчева, която благоевградчани познават, като председател на студентското дружество "Христо Силянов" в Благоевград.

Евродепутатът и заместник-председател на ВМРО-БНД Ангел Джамбазки откри приемна в центъра на Благоевград.

"Тя е първата по рода си в България и цели по-близък контакт и съдействие по всички въпроси, свързани с гражданите в сърцето на Пиринска Македония. В приемната ще участва дейно и депутатът от района Атанас Стоянов", каза в интервю за Дарик Ангел Джамбазки.

Днес ще ви припомним историята на една истинска и смела  българка от „едно време”, за която не знаем много. Не знаем, защото са малко хората, които разказват за нея. Подвигът й не влиза в учебниците по история. Децата ни не са чували името й.

Защо?  

Защото не можем да очакваме от автори на учебниците по история, според които „Левски е бил арестуван”, в България е имало „османско присъствие”, а Баташкото клане е незначителен исторически факт, да запознаят учениците с подвига на една българка.

Когато в България се смени властта, едни са фаворизирани, а други - наказвани

Г-н Джамбазки, можете ли да направите съпоставка с какво око гледаше Европарламентът на кабинета „Орешарски“ и днес на този на Борисов?

Като цяло България не е в центъра на събитията, но споделям впечатленията си само от началото на мандата на Европейския парламент след изборите през май 2014 година. Основната причина за това е отговорността на българските представители в Европейския парламент (ЕП). 

„Светът, или поне тази част от него, в която се намираме ние, е във война. Тази война не сме я започнали ние, а тези, които се стремят към световните ресурси – петрол, газ. Но ние сме на фронтовата линия”. Това заяви пред Нова тв евродепутатът Ангел Джамбазки в коментар на нападението срещу френското хумористично издание „Шарли Ебдо”.

 

С нарастващо безпокойство следя административния хаос, в който се хвърлиха МВР и Министерство на отбраната. Повече от година предупреждавам, че до подобна ситуация ще се стигне. Днес това вече е факт, казва заместник-председателя на ВМРО и представител в Европейския парламент Ангел Джамбазки в коментар на темата за нелегалната имиграция.

България е суверенна държава и има право да защитава границите и територията си с всички налични средства.

 

За това настоява в изпратена до медиите позиция заместник-председателя на ВМРО и представител в Европейския парламентАнгел Джамбазки.

 

В коментара си Джамбазки изразява категоричното си неодобрение от позицията на държавния глава Росен Плевнелиев, изразена вчера пред паметника на Незнайния войн, и на позицията на министъра на отбраната Николай Ненчев.