Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Медия | Интернет


Евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки в интервю за Агенция „Фокус”

 

Фокус: Г-н Джамбазки, как ще коментирате липсата на авторитет към държавата, тъй като докато вицепремиерът Румяна Бъчварова свикваше кризисен щаб в Гърмен, в съседно село обраха свещеник?

Предложението на Европейската комисия за разпределяне на нелегалните имигранти на територията на страните-членки на Европейския съюз излезе в средата на седмицата. Неприемливо е неспоменаването на България като държава, която се намира в извънредна ситуация по отношение на нелегалните имигранти. Това каза в Русе евродепутатът и заместник-председател на ВМРО-БНД Ангел Джамбазки. 

Предложението на Европейската комисия за разпределяне на нелегалните имигранти на територията на страните-членки на Европейския съюз излезе в средата на седмицата. Неприемливо е неспоменаването на България като държава, която се намира в извънредна ситуация по отношение на нелегалните имигранти. Това каза в Русе евродепутатът и заместник-председател на ВМРО-БНД Ангел Джамбазки. 

Държавата няма воля да се справи с престъпността и беззаконието, казва евродепутатът
 

Проблемът не е в размера на наказанията за грабежи и набези, проблемът е, че в България се избягва прилагането на наказанието. Престъпниците не стигат до затвора. Центърът на София и на големите градове се превръщат в лошо място за живеене. Това обяви по bТВ евродепутатът Ангел Джамбазки.

В България има липса на неизбежност на наказанието, каза българския евродепутат и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки по Би Ти Ви.

 

Това, което най-много вреди, е битовата престъпност, това вреди на хората най-много, особено в по-малките населени места. Ако има затвор, наказание, принудителен труд, извършителите ще се стараят да не го правят. Центърът на София вече се нарича "малкият Багдад", добави той и подчерта, че ни очаква мрачно бъдеще.

Пред iNews евродепутатът заяви, че не бива да приемаме повече чужденци и предупреди, че очаква нови проблеми с циганското малцинство у нас

 

Българските центрове за бежанци се пукат по шевовете. Десетки имигранти чакат на границата с Турция да влязат у нас, но няма къде да бъдат настанени. България пое най-тежкия бежански поток, но въпреки това ЕС ще поиска от нас да приемем стотици емигранти от Италия и Гърция, макар да е наясно, че бюджетът и сега се задъхва да изхрани всички, които вече са у нас. Какво трябва да направи България в тази ситуация? Отговорите търсим от евродепутата Ангел Джамбазки.

Джамбазки пред „Днес.бг“: Да спрат с балканския тарикатлък!

 

Събитията в Македония пряко касаят и нашата държава. Ще има ли последствия от напрежението в Куманово? Политически кризисен PR ли бе то или наистина сме седнали върху буре с барут? Как се отразяват размириците при съседите на България и отдалечава ли се Македония от европейския път? По всички тези въпроси потърсихме мнението на евродепутата и заместник-председател на „ВМРО – Българско национално движение“ Ангел Джамбазки.

 

Джамбазки пред Dnes.bg: Тлее гражданска война срещу циганите!

 

Интервю на Александър Попов
 

Ангел Джамбазки е заместник-председател на „ВМРО – Българско национално движение“ и настоящ евродепутат. Той е един от малкото политици, който последователно вади на показ проблема с циганската престъпност, източването на хазната под формата на социални помощи.

Териториалната цялост на Македония е в наш интерес, смята евродепутатът

 

"Според мен Никола Груевски ще бъде принуден да отстъпи, не толкова заради уличния натиск, колкото заради международната изолация, в която се намира, заради икономическата хватка около Македония, която той сам е създал".