Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Медия | Интернет


Нашият национален интерес изисква защита на териториалната цялост на Македония, подчерта евродепутатът


Тази вечер ще е много важна за Македония, защото Никола Груевски може да хвърли напрежение в контрапротеста и да се опита да предизвика нападение на хората от палатковите лагери. Той обаче ще бъде принуден да отстъпи. Това каза в „Здравей, България“ по Нова телевизия евродепутатът Ангел Джамбазки.
„Премиерът е заявил вчера, че не е страхливец и заради 20 000 души няма да подава оставка. 

"Изключително важна вечер предстои в Скопие. Ще видим дали Груевски иска да хвърли напрежение в контрапротеста и дали ще има опити за нападение на хората от палатковите лагери. Самият Груевски е заявил вчера, че не е страхливец и няма намерение да подава оставка”. Това заяви евродепутатът Ангел Джамбазки пред Нова телевизия. 

Поздравления за вашите редактори, че не си правят труда да "превеждат" репортажи от Македония, както го правят някои телевизии, то е все едно да превеждаш от центъра на Пловдив, заяви по НТВ евродепутатът Ангел Джамбазки.

Евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки ще сезира Европейската комисия, заради унищожаване на декари със земя край Градец.

 

Повод за това стана сигнал на бургазлията Александър Асланов, който обработва земи в котелското село, които попадат в "Натура 2000". "От две години косим и балираме сено там. Само за един месец циганите в Градец унищожиха 30 дка от площта. Влизат в нивите, добиват незаконно плочи, продават ги на фирми, които товарят на камиони и след тях остават огромни дупки и земя, която вече не може да се работи", разказа Асланов.

Евродепутатът показва снимка от с. Градец, която според него илюстрира бъдещето на България

 

Евродепутатът Ангел Джамбазки предвижда гражданска война между българи и роми, ако държавата не се справи с битовата престъпност, ширеща се в селските райони. Той заяви това на пресконференция в приемната на ВМРО в Бургас, на която присъстваха и жители на котелското село Градец. Повод за неговата прогноза стана ескалиращата битова престъпност в селото, където останалите стотина българи ежедневно биват тормозени от 6000-ното ромско население. Това се случва и на други места в страната и може да прерасне в междуетнически конфликт

Македонски медии я разглеждат като "последен коз" на Груевски срещу набиращите сила протести против 9-годишното му авторитарно управление

 

Тревожните и трагични събития от последните дни, разиграли се в съвсем близкия до България македонски град Куманово, бяха повод да попитаме евродепутата и зам.-председател на ВМРО-БНД следното:

В Македония се повтарят събитията от 2001 г., смята евродепутатът

 

Бойните действия, които наблюдавахме вчера в македонския град Куманово могат да се повторят и в други селища в страната, като моята прогноза е, че следващият такъв град може да е Кичево. Това заяви пред BIG5.BGевродепутатът и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки.

Премиерът на Македония Никола Груевски си е създал една северна корейка на Балканите. След 9 години управление в Македония е наложен едноличен режим. Това сподели пред Нова телевизия евродепутатът Ангел Джамбазки.

 

Изследването на „Галъп”, според което само 25% от българите са готови да защитят родината си, имаше различни тълкувания в студиото на „Тази сутрин” на bTV. Според евродепутата от ВМРО Ангел Джамбазки, са били поразени трите стълба на държавата – училището, армията и църквата. Той напомни за видеата, показващи „кючеците по чиновете”, гаврата с портрети на революционери и липсата на уважение към учителите.