Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Медия | Интернет


Ангел Джамбазки, член на Европейския парламент и заместник-председател на ВМРО, изпрати питане до Европейската комисия относно разпити на български граждани от службите за сигурност на Р Македония. 
Реакцията е по повод акция в градовете Струмица и Кочани, при която активисти на сдружение „Български културен клуб – Скопие” (БККС) са били привиквани на „приятелски беседи” от скопските служби за сигурност. 
Тази акция на македонските служби може да даде отражение и върху протичащата на 26 и 27 ноември т.г. в Страсбург среща на съвместната делегация ЕП-БЮРМ относно преговорите за присъединяване на Македония към ЕС. Евродепутатът от ВМРО е част от тази делегация. 

Евродепутатът Ангел Джамбазки изпрати питане до Европейската комисия относно разпити на български граждани от службите за сигурност на Р Македония. 


Реакцията е по повод акция в градовете Струмица и Кочани, при която активисти на сдружение „Български културен клуб - Скопие" (БККС) са били привиквани на „приятелски беседи" от скопските служби за сигурност. 
Тази акция на македонските служби може да даде отражение и върху протичащата на 26 и 27 ноември т.г. в Страсбург среща на съвместната делегация ЕП - БЮРМ относно преговорите за присъединяване на Македония към ЕС. Евродепутатът от ВМРО е част от тази делегация.

Сърбия е получила шест пъти повече евросредства за преодоляване на щетите от наводненията, отколкото България. Това заяви на пресконференция Ангел Джамбазки, посочвайки, че за разлика от западната ни съседка, страната ни е член на Европейския съюз. Джамбазки допълни, че според данните на Министерски съвет България е заявила близо 311 млн. евро за справяне с последиците от летните наводнения, отпуснатите средства от ЕС , обаче са малко над 10 млн. евро.

Проблемът не е в името на военния зам.-министър. Проблемът е, че е бил член на ДПС и е излъчен от партията на Корман Исмаилов и Касим Дал. Това заяви пред БНР евродепутатът Ангел Джамбазки. Той добави, че Народна партия „Свобода и достойнство" е близка до турския президент Ердоган. Това е проблемът, а не името, отсече Джамбазки. 

ДПС, Корман Исмаилов и Касим Дал разиграват т.нар. македонски сценарий, коментира евродепутатът

 

Нямаме доверие на партията, предложила Орхан Исмаилов за заместник-министър на отбраната. Това обяви пред предаването "Неделя 150" по БНР евродепутатът Ангел Джамбазки.

Виждали сме се след изборите. Поддържаме съвсем нормални отношения.” Това каза пред ПИК евродепутатът и зам.-председател на ВМРО-БНД Ангел Джамбазки за отношенията с колегата си Николай Бареков.

 

Двамата са членове на групата на Европейските консерватори и реформисти (ЕКР). Те влязоха в коалиция на Евроизборите през май, но малко след това „България без цензура” и ВМРО се разделиха.

Ние бяхме добре посрещнати тук, това е гаранция, че свободата на политическото изкуство е възможна, коментира представител на германските активисти

 

Мирно премина символичната акция на германски и полски активисти в близост до българо-турската граница. Представителите на радикалните организации отбелязаха на около 300 метра от държавната ни граница 25 години от падането на Берлинската стена.

Евродепутатът Ангел Джамбазки откри своя приемна в гр. Враца. Тя се намира на бул. „Хр . Ботев" в офиса на ВМРО в Ловния дом/бивш оръжеен магазин/. Приемната ще работи от понеделник до петък, за времето от 9.00 до 13.00ч., като всеки желаещ може да отправи въпроси, да подава жалби и сигнали, да дава предложения до българският представител в Европарламента. Периодично, Джамбазки ще провежда лични срещи с гражданите.

В офиса на ВМРО, който се намира на бул. „Христо Ботев“, всеки желаещ ще може да задава въпросите си, да подава жалби и сигнали и предложения до представителят на партията в Европарламента.
Приемната ще работи от понеделник до петък от 9 до 13 ч.


Периодично Джамбазки ще провежда лични срещи с гражданите. Едно от първите събития в тази посока беше инициативата „Европа директно”, организирано от Търговско-промишлена палата Враца и Ученическият общински съвет.