Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Медия | Интернет


Кметът на Банско Георги Икономов ще си има много големи проблеми ако не спре да управлява общината с ДПС и спре да води война с организацията на ВМРО в Банско. Това заяви на пресконференция в Благоевград евродепутатът Ангел Джамбазки, провокиран от въпроса; Вярно ли е, че членовете на "ВМРО" в Банско ще напуснат организацията при положение, че Патриотичен фронт подкрепи ГЕРБ за създаване на правителство?

"Едно от условията ни към ГЕРБ, които сме критикували безпощадно и ще продължим, ако има за какво, е да се освободят кадрите на ДПС. Това обаче трябва да стане чрез конкурси. Тези хора са неграмотни и са поставени на възлови места, за да разпределят парите от Европа към ДПС за купуване на гласове в ромските махали. На тези конкурси ще стане ясно, че те нямат капацитет да заемат тези постове. А ДПС няма от какво да се оплаква", заяви в петък в Благоевград евродепутатът и зам.-председател на ВМРО-БНД Ангел Джамбазки.

„Още няма подписи върху наше споразумение с ГЕРБ. Има обсъждане на важни промени за държавата. Мотивът ни да избягваме излъчването на политически лица за министри е проста - това ще изглежда в очите на обществото като сделка. Ние ще участваме в управлението, подкрепяйки конкретни политики, които смятаме за важни, а не чрез министерски постове." Това заяви в сутрешния блок на БНТ Ангел Джамбазки от ВМРО, част от „Патриотичния фронт".

Ние нямаме за цел да ставаме министри – искаме да реализираме нашата програма чрез участие в управлението. Участието ни обаче ще се изрази в подкрепа на следващото управление, подчерта зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки пред БНТ.

 

Казусът КТБ не е разглеждан вчера, изненадващо каза евродепутатът, след като вчера Валери Симеонов посочи друго. Трябва да се върнат гарантираните влогове, да се възстановят средствата на общини и държавни предприятия, ако някой иска да въстановява банката, да го прави с частни средства. 

"Аз съм винаги готов, но професионално не съм подготвен за министър на вътрешните работи". Така отговори Ангел Джамбазки от ВМРО на въпрос на БНТ дали иска да оглави силовото министерство заради това, че основна точка в програмата на коалицията "Патриотичен фронт" е справянето с т.нар. "циганска престъпност". 

С ДПС въобще не искаме да разговаряме. С тях трябва да говори прокурор или съдия, защото те са престъпна организация. ДПС разпаднаха КТБ, заедно с банковия надзор на БНБ. Тези неща трябва да бъдат разследвани. Това каза в студиото на БНТ Ангел Джамбазки от Патриотичния фронт.

“ДПС трябва да бъде разформирована. С ДПС въобще не искаме да разговаряме. С тях трябва да говори прокурор или съдия, защото те са престъпна организация. ДПС разпаднаха КТБ, заедно с банковия надзор на БНБ. Тези неща трябва да бъдат разследвани”. Това заяви Ангел Джамбазки от ВМРО, който е част от Патриотичния фронт пред БНТ.

ГЕРБ и патриотите са единодушни по темата за блокираната банка

 

Няма подписи на членове на Патриотичния фронт под споразумение с ГЕРБ, уточни Ангел Джамбазки от ВМРО, който е част от Патриотичния фронт. „Има обсъждане на важни промени за държавата. Мотивът ни да избягваме излъчването на политически лица за министри е проста - това ще изглежда в очите на обществото като сделка. Ние ще участваме в управлението, подкрепяйки конкретни политики, които смятаме за важни, а не чрез министерски постове”, каза той в сутрешния блок на БНТ.

Българските евродепутати са единни в позицията си за строежа на „Южен поток“. Това стана ясно от срещата на представители на „България без цензура“, ГЕРБ, БСП и ВМРО в Брюксел за енергийната независимост на България с подкрепата на Европа. Домакин бе зам.-председателят на групата на ЕКР в Европарламента Николай Бареков.