Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Медия | Интернет


Какво стана, че Бойко Борисов заяви, че патриотите не отговарят на евроатлантическите ценности – на този въпрос трябва да отговаря „Патриотичния фронт”. Възразявате ли България да има отбранителни способности – аз не, отвърна задочно заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки. Времето е такова, че се воюва с ракети, не с прашки и лъкове. Никой не е искал да се разполагат ракети по границата с Гърция и Турция, добави той.

- Докога някой евровуйчо ще ни казва какво да правим, пита евродепутатът

 

Никой не е искал да разполагаме ракети на границата с Гърция и Турция. Тази част от нашата програма е била обсъждана с трите дами, преговарящи то страна на ГЕРБ. Сегашният министър на отбраната искаше да се бие с Русия, помните ли? Защо тогава Жозеф или някой друг евровуйчо да дойде и да ни казва какво да правим? Това заяви пред Нова телевизия евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки.

Без реално гарантиране на правата на българите в Сърбия – няма как да се говори за еврочленство. Това е част от отговора на еврокомисаря по разширяването Щефан Фюле на запитването на евродепутата от ВМРО Ангел Джамбазки относно проблемите на българското малцинство в Западните покрайнини и преговорите за членство на Сърбия в ЕС.

 

Българският представител в Европейския парламент Джамбазки зададе въпроса ще продължават ли да се водят присъединителни преговори докато са налице многобройни нарушения на правата на малцинствата в Република Сърбия.

Джамбазки поиска повече информация за механизма
 

 

Писмо до Министерски съвет, Министерство на вътрешните работи и Министерство на регионалното развитие относно оценката на щетите от природните бедствия и действията на властта до момента изпрати заместник-председателят на ВМРО и български представител в Европарламента Ангел Джамбазки. 

Каква е окончателната оценка на нанесените материални щети в следствие от наводненията за областите Варна, Бургас, Добрич, Враца, Хасково? Каква е окончателната оценка на нанесените материални щети в следствие от наводненията в страната върху инфраструктурата - публична общинска и публична държавна собственост? Какъв е размерът на помощта, поискана от Министерския съвет от Европейската комисия? Получил ли е Министерският съвет официален отговор в какъв размер Европейската комисия ще отпусне помощ за преодоляване на последствията от наводненията и в какъв срок, пита заместник-председателят на ВМРО и български представител в Европарламента Ангел Джамбазки в писмо до до Министерски съвет, Министерство на вътрешните работи и Министерство на регионалното развитие.

лед като българският евродепутат Момчил Неков, представител на БСП в ПЕС, засегна темата за наводненията и полагащото се на България обезщетение и зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки обърна внимание на въпроса.

 

Точно както и Неков, Джамбазки е изпратил официално писмо до Министерски съвет, Министерство на вътрешните работи и Министерство на регионалното развитие относно оценката на щетите от природните бедствия и действията на властите до момента.

Кметът на Банско Георги Икономов ще си има много големи проблеми ако не спре да управлява общината с ДПС и спре да води война с организацията на ВМРО в Банско. Това заяви на пресконференция в Благоевград евродепутатът Ангел Джамбазки, провокиран от въпроса; Вярно ли е, че членовете на "ВМРО" в Банско ще напуснат организацията при положение, че Патриотичен фронт подкрепи ГЕРБ за създаване на правителство?

"Едно от условията ни към ГЕРБ, които сме критикували безпощадно и ще продължим, ако има за какво, е да се освободят кадрите на ДПС. Това обаче трябва да стане чрез конкурси. Тези хора са неграмотни и са поставени на възлови места, за да разпределят парите от Европа към ДПС за купуване на гласове в ромските махали. На тези конкурси ще стане ясно, че те нямат капацитет да заемат тези постове. А ДПС няма от какво да се оплаква", заяви в петък в Благоевград евродепутатът и зам.-председател на ВМРО-БНД Ангел Джамбазки.