Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Медия | Интернет


Големите държави се опитват да решават проблемите си за сметка на страни като България. Това заяви Ангел Джамбазки в Европейския парламент по време на дебат, свързан с въведената в Германия минимална ставка за заплащане на труда.


Според Джамбазки и представители на други държави, несъгласни с въвеждането на изискванията за минимална ставка, целта е чуждите фирми да бъдат изгонени от Германия и така тя да се освободи от конкуренция в бранша.

След като Ангел Джамбазки, заместник-председател на ПП „ВМРО – Българско национално движение“ и член на Групата на европейските консерватори и реформисти в Европейския парламент, отправи официален въпрос към Председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер относно терена за изграждане на регионалното Депо за отпадъци, в Самоков пристигнаха един министър, един заместник министър и двама депутати. Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева участва в работна среща по изпълнението на проект „Изграждане на регионална система за управление на отпадъците в регион Костенец (Самоков)“.

Стотици хиляди левове изтичат по програмата "От социални помощи към заетост" без реално да се изпълняват целите на тази програма, стана ясно от разговора тази сутрин в студиото на Нова телевизия. Това е формата, по която хиляди хора в страната получават минимални пари срещу задължението да почистват определени площи. За м.г. през програмата са преминали 33 000 души, които би трябвало да чистят за 14 дни месечно по 4 часа местата, в които живеят. До февруари 2015 г. са включени 24 000 души в програмата.

Програмите за временна заетост служат като политически инструмент на кметовете по време на изборите, заяви по НТВ Мика Зайкова. Според евродепутата Ангел Джамбазки, малка част от тези програми се дават директно за създаване на работни места. Така се обяснявали успехите на някои политически партии по места, където преобладавала определена група, смята той.

Евродепутатът Ангел Джамбазки изнесе в университета публична лекция на тема: „Политическата цел на военните действия срещу ИДИЛ – утопия или липса на воля?“. Срещата, организирана от студентското сдружение „ЕГО ПОЛИТИКО, се проведе в зала „Научни съвети“.

Днес Европейският парламент гласува Резолюция за напредъка на Република Македония за членство в Европейския съюз. За първи път в официален документ на ЕП е записано, че „задължава властите в Македония да работят за преодоляването на различията между етническите и националните групи, в това чисто гражданите с българско национално съзнание", съобщава пресцентърът на ВМРО-БНД.

Евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки е обявил конкурс за есе на тема "Заветите на Васил Левски - актуални и в 21 век“. В него могат да участват ученици от Западните покрайнини в днешна Сърбия, Македония и от България.

Ангел Чавдаров Джамбазки, заместник-председател на ПП „ВМРО – Българско национално движение“ и член на Групата на европейските консерватори и реформисти в Европейския парламент, отправи официален въпрос към Председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер относно терена за изграждане на регионалното Депо за отпадъци. Както е известно, Депото ще обслужва 4 общини – Самоков, Ихтиман, Долна Баня и Костенец. 

При изключително емоционална атмосфера премина представянето на филма „Ботев. От Голгота към свобода“ на младия врачански режисьор Искрен Красимиров в българското посолство в Брюксел. Събитието беше организирано по покана на евродепутата от ВМРО и групата на Европейските консерватори и реформисти  Ангел Джамбазки, Посланикът на Република България в Кралство Белгия г-н Вълканов и директорът на българското училище в Брюксел г-жа Найденова