Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Медия | Интернет


„Още няма подписи върху наше споразумение с ГЕРБ. Има обсъждане на важни промени за държавата. Мотивът ни да избягваме излъчването на политически лица за министри е проста - това ще изглежда в очите на обществото като сделка. Ние ще участваме в управлението, подкрепяйки конкретни политики, които смятаме за важни, а не чрез министерски постове." Това заяви в сутрешния блок на БНТ Ангел Джамбазки от ВМРО, част от „Патриотичния фронт".

Ние нямаме за цел да ставаме министри – искаме да реализираме нашата програма чрез участие в управлението. Участието ни обаче ще се изрази в подкрепа на следващото управление, подчерта зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки пред БНТ.

 

Казусът КТБ не е разглеждан вчера, изненадващо каза евродепутатът, след като вчера Валери Симеонов посочи друго. Трябва да се върнат гарантираните влогове, да се възстановят средствата на общини и държавни предприятия, ако някой иска да въстановява банката, да го прави с частни средства. 

"Аз съм винаги готов, но професионално не съм подготвен за министър на вътрешните работи". Така отговори Ангел Джамбазки от ВМРО на въпрос на БНТ дали иска да оглави силовото министерство заради това, че основна точка в програмата на коалицията "Патриотичен фронт" е справянето с т.нар. "циганска престъпност". 

С ДПС въобще не искаме да разговаряме. С тях трябва да говори прокурор или съдия, защото те са престъпна организация. ДПС разпаднаха КТБ, заедно с банковия надзор на БНБ. Тези неща трябва да бъдат разследвани. Това каза в студиото на БНТ Ангел Джамбазки от Патриотичния фронт.

“ДПС трябва да бъде разформирована. С ДПС въобще не искаме да разговаряме. С тях трябва да говори прокурор или съдия, защото те са престъпна организация. ДПС разпаднаха КТБ, заедно с банковия надзор на БНБ. Тези неща трябва да бъдат разследвани”. Това заяви Ангел Джамбазки от ВМРО, който е част от Патриотичния фронт пред БНТ.

ГЕРБ и патриотите са единодушни по темата за блокираната банка

 

Няма подписи на членове на Патриотичния фронт под споразумение с ГЕРБ, уточни Ангел Джамбазки от ВМРО, който е част от Патриотичния фронт. „Има обсъждане на важни промени за държавата. Мотивът ни да избягваме излъчването на политически лица за министри е проста - това ще изглежда в очите на обществото като сделка. Ние ще участваме в управлението, подкрепяйки конкретни политики, които смятаме за важни, а не чрез министерски постове”, каза той в сутрешния блок на БНТ.

Българските евродепутати са единни в позицията си за строежа на „Южен поток“. Това стана ясно от срещата на представители на „България без цензура“, ГЕРБ, БСП и ВМРО в Брюксел за енергийната независимост на България с подкрепата на Европа. Домакин бе зам.-председателят на групата на ЕКР в Европарламента Николай Бареков. 

За нас управлението не е самоцел, но си даваме сметка, че хората, които са ни подкрепили, очакват нещата, които сме им говорили, да започнат да се случват. Не всичко, но може да преговаряме с партията, спечелила най-много гласове, в тази посока, заяви Ангел Джамбазки от ВМРО в интервю за TV7.

 

В предложенията и на ГЕРБ, и на Реформаторския блок има разумни неща, които биха били добри за държавата и оттук насетне всичко е въпрос на събиране на програмите, посочи Джамбазки, но отбеляза, че присъствието на партията на Касим Дал - „копие на ДПС", поражда принципни възражения и разговорите с Реформаторския блок ще са трудни.

За нас управлението не е самоцел, но си даваме сметка, че хората, които са ни подкрепили, очакват нещата, които сме им говорили, да започнат да се случват. Не може всичко, но можем да преговаряме с партията, спечелила най-много гласове в тази посока, заяви в "Добро утро, България!" по TV7 Ангел Джамбазки от ВМРО.

 

​Той подчерта, че в предложенията и на ГЕРБ, и на Реформаторския блок има разумни неща, които биха били добри за държавата и оттук насетне всичко е въпрос на събиране на програмите. Джамбазки обаче призна, че разговорите с Реформаторския блок ще са трудни заради присъствието на партията на Касим Дал, която, по думите му, е "копие на ДПС".