Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Медия | Интернет


Евродепутатът и заместник-председател на ВМРО-БНД Ангел Джамбазки откри приемна в центъра на Благоевград.

"Тя е първата по рода си в България и цели по-близък контакт и съдействие по всички въпроси, свързани с гражданите в сърцето на Пиринска Македония. В приемната ще участва дейно и депутатът от района Атанас Стоянов", каза в интервю за Дарик Ангел Джамбазки.

Днес ще ви припомним историята на една истинска и смела  българка от „едно време”, за която не знаем много. Не знаем, защото са малко хората, които разказват за нея. Подвигът й не влиза в учебниците по история. Децата ни не са чували името й.

Защо?  

Защото не можем да очакваме от автори на учебниците по история, според които „Левски е бил арестуван”, в България е имало „османско присъствие”, а Баташкото клане е незначителен исторически факт, да запознаят учениците с подвига на една българка.

Когато в България се смени властта, едни са фаворизирани, а други - наказвани

Г-н Джамбазки, можете ли да направите съпоставка с какво око гледаше Европарламентът на кабинета „Орешарски“ и днес на този на Борисов?

Като цяло България не е в центъра на събитията, но споделям впечатленията си само от началото на мандата на Европейския парламент след изборите през май 2014 година. Основната причина за това е отговорността на българските представители в Европейския парламент (ЕП). 

„Светът, или поне тази част от него, в която се намираме ние, е във война. Тази война не сме я започнали ние, а тези, които се стремят към световните ресурси – петрол, газ. Но ние сме на фронтовата линия”. Това заяви пред Нова тв евродепутатът Ангел Джамбазки в коментар на нападението срещу френското хумористично издание „Шарли Ебдо”.

 

С нарастващо безпокойство следя административния хаос, в който се хвърлиха МВР и Министерство на отбраната. Повече от година предупреждавам, че до подобна ситуация ще се стигне. Днес това вече е факт, казва заместник-председателя на ВМРО и представител в Европейския парламент Ангел Джамбазки в коментар на темата за нелегалната имиграция.

България е суверенна държава и има право да защитава границите и територията си с всички налични средства.

 

За това настоява в изпратена до медиите позиция заместник-председателя на ВМРО и представител в Европейския парламентАнгел Джамбазки.

 

В коментара си Джамбазки изразява категоричното си неодобрение от позицията на държавния глава Росен Плевнелиев, изразена вчера пред паметника на Незнайния войн, и на позицията на министъра на отбраната Николай Ненчев.

Категорично не всички български граждани са вписани в българското общество. Факт е, че в големи области в България има липса на държавен суверенитет и администрацията е отстъпила там отдавна за сметка на такива като ДПС. Това заяви зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки.

Организации като Българския хелзинкски комитет (БХК) се обаждат веднага по такива теми, за да си оправдаят парите, но когато дойде ред да защитят обикновен пострадал българин, те мълчат, каза Джамбазки пред Нова телевизия.

"Има една част от българското общество, която не е вписана и трябва да се впише", заяви в интервю за сутрешния блок на Нова телевизия евродепутатът Ангел Джамбазки.

 

Той и Цветелин Кънчев са на мнение, че не трябва всички цигани да се поставят под общ знаменател и не циганите са виновни за състоянието на държавата. "Да, има проблеми по отношение на битовата престъпност", каза Кънчев и добави, че ако се решат големите проблеми, ще се стигне и до малките.

Понесените преки щети от наводненията в България до месец септември са в размер на 311 млн. евро, а до края на годината сумата сигурно ще надхвърли 400 млн., като се пресметнат щетите от бедствията в последните два месеца. Днес обаче Европейският парламент одобри отпускането на финансова помощ за България в размер на 10,6 млн. евро.