Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Медия | Интернет


С нарастващо безпокойство следя административния хаос, в който се хвърлиха МВР и Министерство на отбраната. Повече от година предупреждавам, че до подобна ситуация ще се стигне. Днес това вече е факт, казва заместник-председателя на ВМРО и представител в Европейския парламент Ангел Джамбазки в коментар на темата за нелегалната имиграция.

България е суверенна държава и има право да защитава границите и територията си с всички налични средства.

 

За това настоява в изпратена до медиите позиция заместник-председателя на ВМРО и представител в Европейския парламентАнгел Джамбазки.

 

В коментара си Джамбазки изразява категоричното си неодобрение от позицията на държавния глава Росен Плевнелиев, изразена вчера пред паметника на Незнайния войн, и на позицията на министъра на отбраната Николай Ненчев.

Категорично не всички български граждани са вписани в българското общество. Факт е, че в големи области в България има липса на държавен суверенитет и администрацията е отстъпила там отдавна за сметка на такива като ДПС. Това заяви зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки.

Организации като Българския хелзинкски комитет (БХК) се обаждат веднага по такива теми, за да си оправдаят парите, но когато дойде ред да защитят обикновен пострадал българин, те мълчат, каза Джамбазки пред Нова телевизия.

"Има една част от българското общество, която не е вписана и трябва да се впише", заяви в интервю за сутрешния блок на Нова телевизия евродепутатът Ангел Джамбазки.

 

Той и Цветелин Кънчев са на мнение, че не трябва всички цигани да се поставят под общ знаменател и не циганите са виновни за състоянието на държавата. "Да, има проблеми по отношение на битовата престъпност", каза Кънчев и добави, че ако се решат големите проблеми, ще се стигне и до малките.

Понесените преки щети от наводненията в България до месец септември са в размер на 311 млн. евро, а до края на годината сумата сигурно ще надхвърли 400 млн., като се пресметнат щетите от бедствията в последните два месеца. Днес обаче Европейският парламент одобри отпускането на финансова помощ за България в размер на 10,6 млн. евро.

Трябва да се промени механизмът за отпускане на средства от ЕС по линия на фонд „Солидарност". Това е позицията на българския евродепутат и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки.


Коментарът му идва след като днес Европейският парламент одобри отпускането на финансова помощ за България в размер на 10,6 млн. евро от фонда за преодоляване на последиците от наводненията през 2014 г.

Животът в гетото е причината да тръгва насилието върху лекарите. Циганите не ги взимат на работа, защото са неуки. Това обяви евродепутат Ангел Джамбазки пред bTV.

 

„Социално изключените седят заедно в нищетата си. Те са затворен група, която действа като талпа. Когато станат група, стават агресивни – лесно е да хвърлиш камък сред многото. В този смисъл гетата трябва да бъдат премахвани, за да се поеме индивидуална отговорност”, добави Джамбазки. 

Удължаване на времето за изготвяне на национален план за предотвратяване и борба с наводненията поиска евродепутатът

 

Удължаване на времето за изготвяне на национален план за предотвратяване и борба с наводненията поиска заместник-председателят на ВМРО и евродепутат Ангел Джамбазки.

Кметицата на Николичевци Спаска Методиева се реди на опашка да докосне българския флаг в Брюксел: Очите ми окапаха от техните красоти, разцелувах Крисия в самолета

 

Иво Кирилов, Димитринка Кирилова, Галя Гидикова и Димитър Шатков пяха патриотични и стари градски песни в европейската столица, не можаха да поберат за снимка високото 96 м кметство.