Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Медия | Интернет


Ангел Джамбазки, член на Европейския парламент и заместник-председател на ВМРО – Българско национално движение, разпространи открито писмо до всички членове на ЕП, в което ги информира за ситуацията в Република Македония и за неоспоримо българския характер на населението там. 
Поводът за отвореното писмо е 111-тата годишнина от Илинденско-Преображенското въстание, както и присъствието на Джамбазки на отбелязването на паметната дата в Смилево. Там той е разговарял с много наши сънародници, живеещи в Македония. 

Евродепутатът Ангел Джамбазки няма намерение да отстъпва мястото си в Брюксел на ББЦ, въпреки намеците в тази посока на колегата си и лидер на "България без цензура" Николай Бареков. Новият политик обяви, че зам.-председателят на ВМРО е избран с гласовете на ББЦ, а не с тези на избирателите на войводите. "Близо 21 000 преференциални гласа бяха подадени за Джамбазки и още 4000 гласа за мен без кампания, въпреки че бях в края на листата. В ЕП сега ще се чува гласът на българската национална кауза по-силно, обясни председателят на ВМРО Красимир Каракачанов по Нова тв.