Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Медия | Интернет


Има гетоизиране, системна грешка и липса на справедливост, а това чупи основата на българското общество. Аз и моите съмишленици винаги сме казвали, че гетото трябва да бъде разрушено. Не говоря като страничен наблюдател.

Публикацията е от Фейсбук страницата на евродепутата Ангел Джамбазки 
Миналият път всички медии бързаха да се радват, днес всички бързат да скърбят. Прибързано. Резултатът от гласуването днес е хаос. 

Транспортната комисия на Европейския парламент отхвърли поискания от България компромисен вариант по пакета "Мобилност". 

На митинга първо се чу "Много лошо", после се игра Дунавско хоро

Българският евродепутат Ангел Джамбазки публикува на профила си във Фейсбук видео от протеста на българските превозвачи срещу пакета „Мобилност“, популярен още и като пакет „Макрон“. Виждат се колоните от тирове по улиците на Брюксел с надписи на български и английски.

Българският химн, "Вятър ечи, Балкан стене", "Стани, стани, юнак балкански", "Боят настана"... Това слушаше площад "Люксембург" пред Европейския парламент в Брюксел тази сутрин.

Започна безпрецедентният протест на българските “жълти жилетки“ в Брюксел. С развети български знамена те заявяват своето негодувание против пакета “Макрон“ на площад “Люксембург“.

Стига с двойните стандарти. Това призова Димитър Рашков пред Нова преди големия транспортен протест в Брюксел. Шофьорите не искат да спят в хотел, защото кабините били удобни. Изискването на пакета "Макрон" е те да зарежат камиона някъде в полето, да идат на хотел и затова не било ясно какво ще намерят, след като се върнат на сутринта. Евродепутатът Ангел Джамбазки смята, че изискването шофьорите да се връщат вкъщи е домашен арест.

Български превозвачи протестират пред Европейския парламент в Брюксел срещу текстове в пакета "Мобилност 1".