Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Медия | Интернет


Депутатът от партията на европейските консерватори и реформисти в Европарламента Ангел Джамбазки повдигна въпроса за недопуснатите днес на сръбска територия български граждани, предаде БНР. Пред пленарната зала в Брюксел той заяви: 

Европейската комисия гласува становище, в което се премахва употребата на понятието „майка“ и се заменя с лицето, родило детето.

От евродепутата ни Ангел Джамбазки разбирам, че правната комисия към Европарламента е одобрила становище на Еврокомисията: да се премахне в официалните документи употребата на думата „майка“. 

Само 7 български евродепутати осъдиха атаката на „Хамас“ в резолюция, призоваваща за елиминирането на организацията и за хуманитарна пауза на сраженията.

Европейският парламент ще гласува утре на първо четене въвеждането на електронни шенгенски визи, след като днес евродепутатите обсъдиха промени в европейското законодателство по този въпрос. 

Европейският парламент ще гласува утре на първо четене въвеждането на електронни шенгенски визи, след като днес евродепутатите обсъдиха промени в европейското законодателство по този въпрос. 

Евродепутати призоваха за  връщане към диалога между Белград и Прищина и за пълно и обективно разследване на сблъсъка в Северно Косово, при който бяха убити четирима души, предаде Танюг. 

Ангел Джамбазки от групата на Европейските консерватори и реформисти подчерта, че „Събитията в Косово много ясно потвърждават нашите опасения от сръбски провокации.

Евродепутатите призоваха Сърбия и президента Александър Вучич за деескалация и изправяне пред закона на виновниците за терористичната атака в село Банска, Косово.