Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Медия | Интернет


Моето очакване от срещата на вътрешните министри от ЕС в Брюксел е решението да не е добро за страната ни относно Шенген. Това каза в ефира на „Добро утро, Европа“ евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки. 

"Провалът по темата Шенген стои като дамоклев меч върху Брюкселската бюрокрация. Това е един от основните, работещите договори за ЕС

„Провалът по темата Шенген стои като дамоклев меч върху Брюкселската бюрокрация. Това е един от основните, работещите договори за ЕС, един от моторите на ЕС, каквото е свободното придвижване и търговия, каквото е шенгенското споразумение. 

Западните Балкани до голяма степен принадлежат исторически и културно към европейската цивилизация, въпросът е как това да случи политически.

„Западните Балкани са част от Европа и трябва да станат част от Европейския съюз. Това обаче е дълъг път на реформи.

Развитието на Западните Балкани, ще бъде дискутирано в София от високопоставени европейски политици и експерти в областта на геополитиката, международните отношения и националната сигурност. Шестата конференция „Западни Балкани“ е организирана от Фондацията за европейска реформа New Direction, вицепрезидент на която е членът на Партията на Европейските консерватори и реформисти и съпредседател на ВМРО Ангел Джамбазки.

България губи стотици милиони евро на година, защото не влиза в Шенген.Това заяви в "Говори сега" евродепутатът от Европейските консерватори и реформисти и съпредседател на ВМРО – Ангел Джамбазки

Крайнодесният български евродепутат Ангел Джамбазки (ВМРО) предизвика възмущение в четвъртък  в Европейския парламент, след като обвини македонските парламентаристи, присъстващи в Страсбург, че проявяват „истински  фашизъм“.

Забавянето на приемането на България в Шенген е заради интересите на Германия и донякъде на Холандия, каза пред журналисти в Страсбург евродепутатът Ангел Джамбазки