Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Медия | Интернет


Европейският парламент ще гласува утре на първо четене въвеждането на електронни шенгенски визи, след като днес евродепутатите обсъдиха промени в европейското законодателство по този въпрос. 

Европейският парламент ще гласува утре на първо четене въвеждането на електронни шенгенски визи, след като днес евродепутатите обсъдиха промени в европейското законодателство по този въпрос. 

Евродепутати призоваха за  връщане към диалога между Белград и Прищина и за пълно и обективно разследване на сблъсъка в Северно Косово, при който бяха убити четирима души, предаде Танюг. 

Ангел Джамбазки от групата на Европейските консерватори и реформисти подчерта, че „Събитията в Косово много ясно потвърждават нашите опасения от сръбски провокации.

Евродепутатите призоваха Сърбия и президента Александър Вучич за деескалация и изправяне пред закона на виновниците за терористичната атака в село Банска, Косово.

Текста на националния ни химн е превърнат в песен-кючек. „Песента“ се разпространява в социалната мрежа. 

Това, че членството на България в "Шенген" постоянно се отлага е заради огромните приходи на партньорите ни в Западна Европа, заяви​ евродепутатът 

Измина повече от половин година откакто Манол Пейков, активист и народен представител, част от ППДБ, обяви начинание за събиране на дарения на името на фондация „Манол Пейков и приятели“, с цел придобиване на собствеността на 2/3 от недвижим имот в град Прилеп, днес в РС Македония, в който вероятно е роден Димитър Талев. 

Европейската политика не е достатъчно прозрачна и последователна по отношение на украинския внос. В началото се говореше за транзит, за да се помогне на украинското земеделие, но и да стигне зърното до нуждаещите се. Но ако това зърно изкривява пазарите в източноевропейските държави и остава някъде, това е проблем. ЕС трябва да регулира транзита, за да няма страхове и удари в държавите членки. Това заяви за „Офанз