Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Медия | Преса


Евродепутатът Ангел Джамбазки обяви, че България има огромна нужда от атомната електроцентрала в Козлодуй и бързото построяване на нова мощност на площадката й, която да гарантира икономиката и енергийната ни система.

Жан-Клод Юнкер се насочва към трибуната за последната си реч и започва да чете. Изведнъж по-възрастните от нас се телепортират в далечната 1981 година, когато един сенилен и уморен генерален секретар на ЦК на КПСС чете дълга, протяжна реч пред стотици делегати, правещи се, че им е интересно. Всъщност и Леонид Брежнев, и Жан-Клод Юнкер са от един калъп и изглеждат по един и същи начин не само визуално, но и ментално.

Месеци преди европейските избори в ЕП обстановката вече е кампанийна. Унгарският премиер Виктор Орбан бе подложен на унищожителни критики в Европарламента през миналата седмица, а темата с евентуални санкции срещу Унгария тепърва ще влезе в предизборните дебати на цяла Европа. Разговаряме с Ангел Джамбазки с какво предстоящия вот на европейските граждани ще е по-различен от досегашните.

Здравият разум изисква Обединени патриоти да отидат заедно на евроизборите, казва Ангел Джамбазки
Евродепутатът Ангел Джамбазки: Процедурата е неприемлива

Черешовото топче гръмна по време на Втория комитски събор, организиран на поляната в Червена вода, където се събраха стотици малки и големи в народни носии

С позицията си за бежанците България показва, че е фактор в Европейския съюз.

"БКП е виновна категорично за съучастие в създаването на македонската нация. Не съм казвал, че членовете на БСП са за разстрел, г-жа Нинова очевидно е обхваната от някаква августовска скука и се опитва да се хване за нещо и да се направи на интересна". Това заяви зам.-председателят на ВМРО и евродепутат Ангел Джамбазки в отговор на лидера на БСП Корнелия Нинова, след като тя изпрати писмо до председателят на Европейският парламент (ЕП). В него Нинова призова Антонио Таяни да предприеме мерки за думите на Джамбазки, че "социалистите били за разстрел".

БКП създаде македонската държава, Нинова дължи извинение на обществото, категоричен е зам.-председателят на ВМРО