Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Медия | Преса


Брой 9 на вестник „Охридска България“, който е първи за тази година публикува позицията на евродепутата Ангел Джамбазки относно Турция, както и информация за дейността на народните представители от Патриотичния фронт.

Над 150 души от разложкото село Баня излязоха вчера на пореден протест срещу изграждането на регионалното депо за битови отпадъци, чиято първа копка предстои да бъде направена на 30-и януари.


Въпреки ранния час, делничния ден и дъждовното време протестиращите блокираха главната улица пред кметството, след което се преместиха на площада. Малко по-късно протестното шествие се отправи към кръстовището на Баненска буна, където за около 15 минути хората блокираха главен път II-84 (Разлог-Велинград). 

Над 100 души протестираха вчера срещу изгражцане на депото за отпадъци крайселрто начело с евродепутата и зам.-шеф на ВМРО Ангел Джамбазки и съпартиеца му от българския парламент Атанас Стоянов. "Подал съм сигнал в Еврокомисията да се провери цялата документация на обшина Разлог и на МОСВ", обяви Джамбазки.

С панихида в храм "Св. Димитър" в Скопие ще бъде почетена 87-ата годишнина от трагичната саможертва на Мара Бунева. Честването се организира от Българския културен клуб в Скопие, а участие ще вземат евродепутатът Ангел Джамбазки, зам.-председателят на българското НС Красимир Каракачанов и представители на посолството ни. Джамбазки обяви, че очаква провокации, но отговорност ще носят властите в Скопие.

"Недопустимо е главнокомандващият и военният министър да обясняват как армията не може да защити границата на държавата." Това написа евродепутатът Ангел Джамбазки в писмо до медиите. Посочва, че в редица държави в ЕС армията участва активно в борбата с нелегалната имиграция, например в Италия.

Депутатът в Европарламента Ангел Джамбазки подари камбана на новостроящ се храм в кюстендилското село Николичевци. Придобивката вече е монтирана в камбанарията от майсторите, излели камбаната. Предстои да се насрочи подходящ празник, в който тя ще бъде осветена.

По покана на евродепутата Ангел Джамбазки група членове и симпатизанти на ВМРО от страната ни посетиха! Брюксел за три дни през миналата седмица. В нея бяха включени и петима кюстендилци, сред които кметът на с. Николичевци - Спаска Методиева. Българските гости имаха възможност да разгледат Европарламента и да се запознаят : с работата на комисиите.

С уговорката, че не търсят провокация, евродепутатът от България без цензура Ангел Джамбазки и журналистката Диана Найденова отидоха при имамите в Пазарджик. Имамите разпознаха зам.-председателя на ВМРО и въпреки това подготвиха кафе и разговаряха, срещата беше пред камерите на предаването "Събуди се!" на Нова ТВ. Домакините обясниха, че нямат нищо общо с ИДИЛ, и се възмутиха от грубите методи, използвани при акцията, които уплашили много от децата им.

Евродепутатът Ангел Джамбазки пи кафе в набедената за леговище на радикали джамия "Ебу Бекир". Уникалната среща в ромската махала на Пазарджик се състоя в петък по инициатива на журналистката от НТВ Диана Найденова. Зам.-председателят на ВМРО бе посрещнат от имама Яшар Мустафа, който е брат на обвинения за съпричастност към ИДИЛ проповедник Ахмед Му-са. В началото ходжата запита какво е да си националист. 'Това е човек, който си обича родината", обясни Джамбазки.