Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Медия | Преса


С викове "Мафия" и "Стига геноцид" хиляди членове и симпатизанти на "Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО" протестираха пред ДКЕВР срещу поредното повишаване цената на тока.
"Поскъпването на тока с 10% е всъщност поредното 10-процентно обедняване на българските граждани", каза съпредседателят на коалиция "Патриотичен фронт" Валери Симеонов. "Повишаването на тока е чисто политически ход. Той не е продиктуван от икономическа необходимост. Извършва се сега, за да се свали отговорността от следващите управляващи", категоричен бе Симеонов.

С викове "Мафия" и "Стига геноцид" хиляди членове и симпатизанти на "Патриотичен фронт - НфСБ и ВМРО" протестираха пред ДКЕВР срещу поредното повишаване цената на тока.
"Поскъпването на тока с 10% е всъщност поредното 10%-но обедняване на българските граждани", каза съпредседателят на коалиция "Патриотичен фронт" Валери Симеонов. "Повишаването на тока е чисто политически ход. Той не е продиктуван от икономическа необходимост. Извършва се сега, за да се свали отговорността от следващите управляващи", категоричен бе Симеонов.

Шестима българи могат да препитват кандидата за вицепрезидент на Еврокомисията
Членовете на три комисии в Европейския парламент - по бюджет, бюджетен контрол и правни въпроси - ще участват в насроченото за днес изслушване на българския еврокомисар Кристалина Георгиева. Извънредният брой евродепутати на "изпита" (над 70 души) се налага заради поста на бъдещ заместник-председател на ЕК и суперкомисар с портфейл, който обединява бюджета и администрацията на ЕС.

24-ти МИР е странна амалгама между характеристиките на другите два столични района. В него е включена както "стара София" с "Оборище", "Триадица" и "Средец", така и работническите квартали "Кремиковци", "Дружба" и "Подуяне". Партиите влизат в битка за 12-те депутатски мандати със силни листи и неочаквани водачи. Лицата не са непознати, но ролята на политически трибуни за тях е ново амплоа.
ГЕРБ заявява амбициите за победа с Румяна Бъчварова, която при управлението на ГЕРБ бе началник на кабинета на премиера Бойко Борисов. Комуникаторските й способности са вън от съмнение. 

Само 6-има от 17-те български евродепутати могат да участват активно в комисарския изпит на Кристалина Георгиева, насрочен за 2 октомври. Те са членове на трите парламентарни комисии, пред които ще се яви кандидатката за вицепрезидент на Еврокомисията -бюджетната, за бюджетен контрол и по правни въпроси. Неджми Али от ДПС и Томислав Дончев от ГЕРБ са в първите две. Социалистите Сергей Станишев и Георги Пирински работят съответно в бюджетната и в контролната. Емил Радев от ГЕРБ и Ангел Джамбазки от ВМРО членуват в комисията по правни въпроси.'

Евродепутатът Ангел Джамбазки носи фамилия на 3 века. Зам.-председателят на ВМРО води две от ключовите листи на Патриотичен фронт НФСБ-ВМРО - в Благоевград и в София. Семейството пази специална книга с родословното дърво, където има истории още от 1700 година. И в нея пише, как навремето някой си дядо Гълъб бил търговец на животни. Фамилията е със стопанско значение, "джамбаз" означава търговец на животни, на коне, казва Джамбазки. Родословната книга в момента е на съхранение в бащата на Ангел. 

"Патриотичен фронт - НфСБ и ВМРО" отбеляза 106-ата годишнина от обявяването на Независимостта на България. Патриотите поднесоха венци и цветя на Паметника на Независимостта в столицата. "Това е чудесен празник, защото българската независимост не е постигната с драматични събития и кръвопролития. Това е празник на българската независима дипломация", каза в приветствието си съпредседателят на НфСБ и коалиция "Патриотичен фронт" Валери Симеонов.

Предизборно всички защитиха местното население, което попречи на първокласници да отидат на училище

Партиите виждат вина за случая с недопуснатите на първия учебен ден бежански деца в пернишкото село Калища най-вече в Министерството на образованието и науката (МОН). Това показа проверка на "Сега" сред кандидат-депутати от ГЕРБ, Патриотичния фронт, АБВ, ДПС и БСП.

Евродепутатът Ангел Джамбазки е водач на листите на Патриотичен фронт НФСБ-ВМРО в 24-и изборен район в София и в Благоевград. Зам.-председателят на ВМРО ползва профила си във Фейсбук и личната си страница като записки по история. Освен традиционните съобщения за събития, снимки и предстоящи срещи, Джамбазки не пропуска да отбележи исторически дати от календара.