Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Медия | Преса


Продължаваме да искаме оттегляне на заместник-министъра на отбраната, каза евродепутатът

България е заплашена от наказателна процедура и санкции, защото не е представила план за предотвратяване на щети и реагиране при наводнения. Това обяви вчера евродепутатът Ангел Джамбазки от ВМРО. Страната ни е имала срок до 22 декември миналата година да представи план и карти на водните източници, представляващи опасност. За съставянето им са ни отпуснати 24 млн. евро.

Днес Кърджали ще бъде домакин на регионално състезание "Евроскола", организираното от Информационното бюро на Европейския парламент в България. То ще започне в 10 часа в залата на Обединения детски комплекс, а в него ще участват 11 отбора от средни училища от областите Кърджали, Смолян и Хасково.

Евродепутатът Джамбазки откри своя приемна във Враца, В офиса на ВМРО, който се намира на бул. "Христо Ботев“, всеки желаещ ще може да задава въпросите си, да подава жалби и сигнали и предложения до представителят на партията в Европарламента.

Два автобуса с германски радикални групи пристигнаха на българо-турската граница, за да прережат символично оградата между двете страни. Първоначално чужденците се бяха заканили да разрушат стената между двете държави с обяснението, че съоръжението пречи на хората да упражнят правото си на свободно придвижване. Вчера обаче те обявиха, че ще направят артистичен пърформанс, с който да отбележат годишнината от падането на Берлинската стена. 

Скандираха срещу Бат' Сали, депутатката Баракова и КТБ

 

Три протеста посрещнаха депутатите в първия им работен ден.


Стотици граждани на Дупница и Кюстендил дойдоха да протестираха срещу избора на Александър Методиев, известен като Бат1 Сали, за депутат от ДПС. Шествието, което бе подкрепено от националния клуб на привържениците на "Левски" и от ВМРО, започна от централата на ДПС. Участниците настояваха Методиев, за когото са гласували едва 864 души, да не полага клетва като депутат. Малко преди шествието да стигне до пл. "Народно събрание", към него се присъединиха лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов и евродепутатът и зам.-шеф на партията Ангел Джамбазки.

Патриотичният фронт предлага всеки да се защитава с оръжие в ръка в дома си заради вихрещата се битова престъпност

 

И папата, и Далай Лама да дойдат да управляват, управлението ще бъде трудно. По-добре да бъдем в опозиция. Това заяви евродепутатът Ангел Джамбазки на пресконференция в Благоевград. Той обясни, че от Патриотичния фронт нямат намерение да участват в управлението заради самото управление и искат да няма задкулисни пазарлъци. "Ние не подкрепяме безрезервно правителството и съзнаваме какъв е рискът, затова държим да има срокове за всичките ни искания", поясни евродепутатът. Според него повечето от техните предложения в определената си част са били приети на масата на преговорите за правителство. 

ГЕРБ и "Патриотичен фронт" са си стиснали ръцете за пълно разследване на шефа на БНБ Иван Искров. Двете формации ще изискат от прокуратурата да се заеме с банкер №1, тъй като "не си е изпълнил задълженията по казуса КТБ". Това обяви вчера зам.-шефът на ВМРО Ангел Джамбазки.


"По тази тема сме единодушни с ГЕРБ. Трябва да се разследва и ролята на ДПС в този случай, защото тази партия седи в основата на това, което се случи", допълни Джамбазки.

Националистите поискаха разформиране на ДПС, което било престъпна организация

 

ГЕРБ и Патриотичният фронт са се разбрали в училище да се въведе дисциплина "Родолюбие" и всеки ден да има час по физкултура. Договорката е станала по настояване на националистите, а от партията на Борисов са се съгласили. Двете формации са постигнали консенсус и по това да има помощи за семейства с до 3 деца.
За да подкрепи правителство на ГЕРБ, от Пф са поставили условие Касим Дал и Корман Исмаилов, чиято Народна партия свобода и достойнство е част от РБ, да нямат свои хора във властта. "Както ние нямаме претенции към министерски постове, така и Корман Исмаилов да бъде добър да няма подобни претенции. Исмаилов се снимаше с Реджеп Ердоган на предишните избори и беше проводник на политиката на Република Турция", заяви вчера лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. Той уточни, че с ГЕРБ имат различия по 11 точки. Каракачанов е категоричен, че Дал и Исмаилов по никакъв начин не бива да участват в управлението. Те ще бъдат в парламента, но Пф няма никакво желание да има вземане даване с тях, защото смята, че работят в името на чужди интереси.