Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Медия | Преса


Българските евродепутати Сергей Станишев и Ангел Джамбазки влизат в преговорите за членството на Македония в ЕС. Лидерът на ПЕС и зам.-председателят на ВМРО бяха избрани за заместници на Алоиз Петерле от Словения в Делегацията на Съвместния парламентарен комитет "ЕС - Бивша югославска република Македония". "Ще бъда безкомпромисен към действието или бездействието на скопската власт, защото европътят на Македония минава през София", зарече се Джамбазки. Той заяви още, че ще провери много внимателно критериите и тяхното изпълнение от страна на Македония за членство в ЕС.

2014-10-11 09:31 | коментара

На фона на всичките безхаберни в модно отношение превъплъщения на родните кандидати за депутати имаше и няколко изключения. Успяхме да ги открием сред господата, тъй като, уви, стилните дами бяха безследно изчезнали. Очевидно е, че лидерът на СДС Божидар Лукарски беше подбрал костюма си в "нощта на истината" с вкус, същото можем да кажем и за колегата му от ВМРО Ангел Джамбазки. Очилатият политик сякаш беше пристигнал от дефиле на официални костюми. Изборът му определено е лишен от пенсионерски привкус, какъвто се забелязваше в дрескода на повечето политици.

Петима избрани се отказаха

Зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки остава в Европарламента. Той е подал заявление до ЦИК да не бъде обявен за избран за депутат.
Джамбазки беше водач на листите на Патриотичния фронт в Благоевград и 24-и МИР в София.
Трима от кандидатите на ГЕРБ, изстреляли се до вторите места с феномена9/9, вече отказаха да влязат. Още преди ден го направи Дочко Дочев от листата в Плевен, вчера ЦИК прие заявленията и на събралите преференции Стилиян Митев от Добрич (който изместваше Живко Мартинов) и Петко Ненов от Сливен, който трябваше да заеме мястото на Галя Захариева.

Бившият евродепутат Слави Бинев влиза в българския парламент като депутат от Хасково, след като в началото на годината напусна ГОРД и се присъедини към НфСБ. Като гражданска квота на фронта от Варна влиза Емил Димитров-Ревизоро. Следва го Георги Димов.
Сред 19-имата депутати на Патриотичния фронт помощно е представен НфСБ начело с лидера Валери Симеонов. Очаква се той да влезе от Бургас и да освободи първото място в столичния 23-и МИР за Полина Карастоянова. Съпредседателят на НфСБ Валентин Касабов също влиза от Бургас. 

Ангел Джамбазки е водач на листата на „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“ в 1-ви избирателен район – Благоевград и в 24-ти столичен район. Юрист, заместник-председател на ВМРО, изключително активен член на Европейския парламент. Прям, енергичен, извън всякакви клишета. Джамбазки е младата надежда на българската политика. Борец срещу монополите, незаконното строителство, етническите привилегии. Ангел Джамбазки е доказателството, че градивният национализъм е идеологията на младите.

Американските ТЕЦ-оВе и ВЕИ централите оскъпявали тока, призна и служебният икономически министър Васил Щонов
Пореден протест срещу увеличението цената на тока събра недоволни граждани в триъгълника на властта в центъра на София. Припомняме, че изненадващо ДКЕВР не обяви във вторник - когато бе крайният срок, новата цена на тока, а остави решението си за вчера. Все пак Държавната комисия прие окончателно решение за нови по-високи цени на електроенергията, които трябва да влязат в сила веднага.

С викове "Мафия" и "Стига геноцид" хиляди членове и симпатизанти на "Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО" протестираха пред ДКЕВР срещу поредното повишаване цената на тока.
"Поскъпването на тока с 10% е всъщност поредното 10-процентно обедняване на българските граждани", каза съпредседателят на коалиция "Патриотичен фронт" Валери Симеонов. "Повишаването на тока е чисто политически ход. Той не е продиктуван от икономическа необходимост. Извършва се сега, за да се свали отговорността от следващите управляващи", категоричен бе Симеонов.

С викове "Мафия" и "Стига геноцид" хиляди членове и симпатизанти на "Патриотичен фронт - НфСБ и ВМРО" протестираха пред ДКЕВР срещу поредното повишаване цената на тока.
"Поскъпването на тока с 10% е всъщност поредното 10%-но обедняване на българските граждани", каза съпредседателят на коалиция "Патриотичен фронт" Валери Симеонов. "Повишаването на тока е чисто политически ход. Той не е продиктуван от икономическа необходимост. Извършва се сега, за да се свали отговорността от следващите управляващи", категоричен бе Симеонов.

Шестима българи могат да препитват кандидата за вицепрезидент на Еврокомисията
Членовете на три комисии в Европейския парламент - по бюджет, бюджетен контрол и правни въпроси - ще участват в насроченото за днес изслушване на българския еврокомисар Кристалина Георгиева. Извънредният брой евродепутати на "изпита" (над 70 души) се налага заради поста на бъдещ заместник-председател на ЕК и суперкомисар с портфейл, който обединява бюджета и администрацията на ЕС.