Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Медия | Преса


24-ти МИР е странна амалгама между характеристиките на другите два столични района. В него е включена както "стара София" с "Оборище", "Триадица" и "Средец", така и работническите квартали "Кремиковци", "Дружба" и "Подуяне". Партиите влизат в битка за 12-те депутатски мандати със силни листи и неочаквани водачи. Лицата не са непознати, но ролята на политически трибуни за тях е ново амплоа.
ГЕРБ заявява амбициите за победа с Румяна Бъчварова, която при управлението на ГЕРБ бе началник на кабинета на премиера Бойко Борисов. Комуникаторските й способности са вън от съмнение. 

Само 6-има от 17-те български евродепутати могат да участват активно в комисарския изпит на Кристалина Георгиева, насрочен за 2 октомври. Те са членове на трите парламентарни комисии, пред които ще се яви кандидатката за вицепрезидент на Еврокомисията -бюджетната, за бюджетен контрол и по правни въпроси. Неджми Али от ДПС и Томислав Дончев от ГЕРБ са в първите две. Социалистите Сергей Станишев и Георги Пирински работят съответно в бюджетната и в контролната. Емил Радев от ГЕРБ и Ангел Джамбазки от ВМРО членуват в комисията по правни въпроси.'

Евродепутатът Ангел Джамбазки носи фамилия на 3 века. Зам.-председателят на ВМРО води две от ключовите листи на Патриотичен фронт НФСБ-ВМРО - в Благоевград и в София. Семейството пази специална книга с родословното дърво, където има истории още от 1700 година. И в нея пише, как навремето някой си дядо Гълъб бил търговец на животни. Фамилията е със стопанско значение, "джамбаз" означава търговец на животни, на коне, казва Джамбазки. Родословната книга в момента е на съхранение в бащата на Ангел. 

"Патриотичен фронт - НфСБ и ВМРО" отбеляза 106-ата годишнина от обявяването на Независимостта на България. Патриотите поднесоха венци и цветя на Паметника на Независимостта в столицата. "Това е чудесен празник, защото българската независимост не е постигната с драматични събития и кръвопролития. Това е празник на българската независима дипломация", каза в приветствието си съпредседателят на НфСБ и коалиция "Патриотичен фронт" Валери Симеонов.

Предизборно всички защитиха местното население, което попречи на първокласници да отидат на училище

Партиите виждат вина за случая с недопуснатите на първия учебен ден бежански деца в пернишкото село Калища най-вече в Министерството на образованието и науката (МОН). Това показа проверка на "Сега" сред кандидат-депутати от ГЕРБ, Патриотичния фронт, АБВ, ДПС и БСП.

Евродепутатът Ангел Джамбазки е водач на листите на Патриотичен фронт НФСБ-ВМРО в 24-и изборен район в София и в Благоевград. Зам.-председателят на ВМРО ползва профила си във Фейсбук и личната си страница като записки по история. Освен традиционните съобщения за събития, снимки и предстоящи срещи, Джамбазки не пропуска да отбележи исторически дати от календара.

Дуелът Цветанов срещу Вигенин чакан с най-голям интерес

Времето минава, датата на вота наближава. Една мъдрост казва, че има място за всички под слънцето. Това сигурно е вярно, но не и когато става дума за избори. Стотици са мераклиите в Пиринския край, но само 11 от тях ще се превърнат от кандидати в депутати. 

- Г-н Бинев, Патриотичният фронт обедини 12 формации, но не е ли това твърде механичен сбор от партии? Как ще мобилизирате симпатизантите си?
- Напротив. Нашият съюз бе очакван от всички родолюбци. Патриотичният фронт се реализира заради искането на хилядите наши симпатизанти буквално за фронт срещу политическия монопол. Нашият съюз наистина е като последна надежда на българина за справяне с жалката ситуация, в която ни набутаха властниците до момента.

"Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО" представи екипите си за изборите в София вчера.
Листата за 23-и МИР води съпредседателят на коалицията Валери Симеонов. След него се нареждат Поли Карастоянова - експерт в областта на туризма и PR-a, юристът от ВМРО Карлос Контрера, д-р Надка Бояджиева и бившият евродепутат Димитър Стоянов.