Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Медия | Преса


Патриотичният фронт представи водачите на листите за предстоящия парламентарен вот на 5 октомври

Личности, които не са участвали в разграбването на България, професионалисти от различни области на политическия и обществения живот, изявени лица от екрана на телевизия СКАТ - това са хората, избрани да поведат листите на Патриотичния фронт за предсрочните парламентарни избори на 5 октомври.

Амбициозно намерение - да спечели 1 от общо 11 -те депутатски мандата в 27-ми Старозагорски многомандатен избирателен район,декларира в петък пред медиите евродепутатът и зам.-лидер на ВМРО-БНД Ангел Джамбазки. Той уточни, че се надява това депутатско място да е за сметка на единия от настоящите два мандата на ДПС. В предишното, 41 -во, Народно събрание ДПС пратиха само един старозагорски депутат (Лютви Местан), а по-рано никога не бяха печелили мандат в Старозагорски регион.

Бившият петрички депутат от ВМРО Борис Ячев и националният лидер на организацията Красимир Каракачанов след петгодишна вражда се появиха заедно на съботния митинг-шествие в Благоевград, организиран от новата коалиция "Патриотичен съюз" в чест на 111 г. От Илинденско-Преображенското въстание. Ячев и Каракачанов се скараха жестоко преди 5 г. дори заради конфликта им се разцепи и монолитната тогава ВМРО-БНД. След това политическата кариера на Борис Ячев се разви в посока учредяване на дублетно ВМРО-НИЕ, от което впоследствие остана само политическа партия Национален идеал за единство, чийто председател той стана през 2013 г.

2014-08-04 00:00 | коментара

ВМРО И "НАЦИОНАЛЕН ФРОНТ ЗА СПАСЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ" (НФСБ) ПОДПИСАХА СПОРАЗУМЕНИЕ ЗА СЪВМЕСТНО УЧАСТИЕ В ПРЕДСРОЧНИТЕ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ В КОАЛИЦИЯ "ПАТРИОТИЧЕН ФРОНТ", съобщи агенция "Фокус". Подписите си под споразумението сложиха председателите на двете формации Красимир Каракачанов и Валери Симеонов. 

"Оставам в групата на европейските консерватори и реформисти, не ме вълнува кой какви призиви е отправял или ще отправи в бъдеще", заяви в Стара Загора зам.-председателят на ВМРА-БНД Ангел Джамбазки. Той окачестви призивите на доскорошния си коалиционен партньор от БББ Николай Бареков да напусне Европарламента като проява на емоция.

В Скопие историята е това, което са измислили по спуснати от властта опорни точки.

На 30 юли т.г. "Труд" публикува коментара на журналистката от македонския вестник "Дневник" Искра Коровешовска за българо-македонските отношения. Поводът е отвореното писмо на евродепутата Ангел Джамбазки до колегите му в Европейския парламент, в което той обявява, че "географски, етнически и исторически Македония е тясно свързана с България, българския народ и история".

ГЛАСУВАЙТЕ В ИГРАТА СТАНИ ЕВРОДЕПУТАТ ПО АКТУАЛНИ ВЪПРОСИ ОТ ДНЕВНИЯ РЕД НА ЕП НА EVROPA.DNEVNIK.BG И УЧАСТВАЙТЕ В ЕВРОПЕЙСКИТЕ ДЕБАТИ НА CAPITAL.BG. ПРОЕКТЪТ "ТВОЯТ ФОКУС ВЪРХУ ТВОЯ ЕП" СЕ ИЗПЪЛНЯВА С ПОДКРЕПАТА НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ. - ОТГОВОРНОСТТА ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА ПРОЕКТА Е ИЗЦЯЛО НА ИКОНОМЕДИА АД.
***

Миналата седмица евродепутатът Ангел Джамбазки изпрати отворено писмо до колегите си в европарламента. В него зам.-председателят на ВМРО обяви, че "географски, етнически и исторически Македония е тясно свързана с България, българския народ и история".
За коментар на българо-македонските отношения потърсихме журналистката от македонския вестник "Дневник" Искра Коровешовска.
"България и Македония имат общо минало.

След евроизборите стана все по-очевидно, че политическата коалиция около ББЦ е no-скоро центристка, а и местните организации на ББЦ настояваха да се явят самостоятелно на избори. Това каза в студиото на БНТ евродепутатьт от ВМРО Ангел Джамбазки. Той изрази увереност, че без усилията на ВМРО нямаше да има 2-ма евродепутати от коалицията около ББЦ. На този етап оставаме в Европарламента, за мен постът сам по себе си не е важен, допълни Джамбазки, цитиран от БЛИЦ.