Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Медия | Преса


ГЛАСУВАЙТЕ В ИГРАТА СТАНИ ЕВРОДЕПУТАТ ПО АКТУАЛНИ ВЪПРОСИ ОТ ДНЕВНИЯ РЕД НА ЕП НА EVROPA.DNEVNIK.BG И УЧАСТВАЙТЕ В ЕВРОПЕЙСКИТЕ ДЕБАТИ НА CAPITAL.BG. ПРОЕКТЪТ "ТВОЯТ ФОКУС ВЪРХУ ТВОЯ ЕП" СЕ ИЗПЪЛНЯВА С ПОДКРЕПАТА НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ. - ОТГОВОРНОСТТА ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА ПРОЕКТА Е ИЗЦЯЛО НА ИКОНОМЕДИА АД.
***

Миналата седмица евродепутатът Ангел Джамбазки изпрати отворено писмо до колегите си в европарламента. В него зам.-председателят на ВМРО обяви, че "географски, етнически и исторически Македония е тясно свързана с България, българския народ и история".
За коментар на българо-македонските отношения потърсихме журналистката от македонския вестник "Дневник" Искра Коровешовска.
"България и Македония имат общо минало.

След евроизборите стана все по-очевидно, че политическата коалиция около ББЦ е no-скоро центристка, а и местните организации на ББЦ настояваха да се явят самостоятелно на избори. Това каза в студиото на БНТ евродепутатьт от ВМРО Ангел Джамбазки. Той изрази увереност, че без усилията на ВМРО нямаше да има 2-ма евродепутати от коалицията около ББЦ. На този етап оставаме в Европарламента, за мен постът сам по себе си не е важен, допълни Джамбазки, цитиран от БЛИЦ. 

Евродепутатът не отстъпва, бил избран с 21 000 гласа на воеводите

След като шефът на ВМРО Красимир Каракачанов разтури съюза с Николай Бареков и направи коалиция с партията на Валери Симеонов НФСБ, евродепутатът Ангел Джамбазки бе притиснат от шефа на ББЦ да се откаже от мястото си в Брюксел. Бившият журналист набеди воевода №2, че е избран заради съюза с партията му и ще топли мястото си в Европарламента с откраднати гласове от негови симпатизанти.
Джамбазки, който бе втори в листата на ББЦ. категорично сряза бившия ортак и обясни, че е избран с бюлетините на фенове на ВМРО. 

"България без цензура" скоростно се разпада в резултат на все по-видимото сближаване между нейния лидер и "успелия млад мъж на 33"

Когато в края на януари тази година прохождащият политик Николай Бареков учредяваше своята формация "България без цензура" (ББЦ) и шумно тръбеше как неговите богати приятели "плачат при вида на бедните българи", той едва ли е предполагал, че само година по-късно обкръжението му от богати приятели застрашително ще започне да оредява. Загубата на само един от тях - собственикът на поставената под специален надзор банка КТБ Цветан Василев, предизвика в партията унищожително земетресение, което заплашва нейната цялост и силно намалява шансовете й за успех на предстоящите предсрочни парламентарни избори.

Македонски медии обвиниха евродепутата ни от ВМРО Ангел Джамбазки в нова провокация към държавата им и в антимакедонизъм.
Повод за това стана негово писмо до останалите европратеници, в което той обявява, че Илинденското въстание от 1903 г. е българско, а "географски, етнически и исторически Македония е тясно свързана с България, българския народ и история". Вчера Джамбазки заяви, че позицията му по отношение на Македония винаги е била и ще остане такава. 

"От мъки е името Македония... мъки - Македония, Македония - мъки..." - така започва историята си "Мера според мера" великата Свобода Бъчварова. Епоса за Илинденското въстание.
Чие е това въстание? Ангел Джамбазки - евродепутатът от ВМРО (българското) ядоса Скопие с писмо до останалите си колеги, в което той обявява, че Илинденското въстание от 1903 г. е българско, а "географски, етнически и исторически Македония е тясно свързана с България, българския народ и история" 

Нова коалиция в център-дясно ще атакува парламента през октомври. Големите и по-малки играчи националисти загърбиха всякакви крамоли и ще се обединят до дни в голяма коалиция, която на 100 % ще обере оспорвания патриотичен вот наесен. Новината за раждането на новия политически субект потвърди и лидерът на
ВМРО Красимир Каракачанов, който вчера се сбогува с досегашния си партньор "България без цензура" на Николай Бареков. В новата формация ще влязат НфСБ на Валери Симеонов, ВМРО, Националдемократична партия на Капка Георгиева, а вероятно и ГОРД на Слави Бинев.

2014-07-24 00:00 | коментара

Структурата на ББЦ в Стамболийски сне доверието си от бившия журналист

На заседание на Националния изпълнителен комитет на ВМРО днес ще се вземе решение дали да напуснат партията на Николай Бареков "България без цензура". Зам.-председателят на ВМРО Искрен Веселинов разкри вчера, че има напрежение не само между структурите на националистите и ББЦ, но и по други въпроси. "Без да влизаме в разправии, по-честно спрямо нашите членове и симпатизанти е да се разделим и всеки да поеме в своята посока. ВМРО има различен профил.