Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Медия | Преса


Оливер Вархей - комисар по съседство и разширяването на Европейския съюз потвърди участие в петото издание на конференцията "Западни Балкани", организатор на която е фондация "Нова посока". Домакин отново ще бъде нейният заместник-председател, български представител в Европейския парламент и съпредседател на ВМРО Ангел Джамбазки.

На 7 декември (сряда) Ангел Джамбазки ще гостува в Стара Загора. Срещата с него ще бъде от 18.30 часа в Регионална библиотека "Захарий Княжески". Организира се от ВМРО-Стара Загора и "Национална бизнес поща" и е поредната инициатива на Дискусионен клуб за Консервативни дебати.

Българските членове на Европейския парламент от всички парламентарни групи се обединиха около искането за дебат с резолюция по спешната процедура за защита на човешките права, заради стрелбата по българския културен клуб "Цар Борис III" в Охрид.

Европейският парламент обсъди правата на еднополовите семейства и техните деца по повод случай, свързан с България, в който Столичната община отказва да издаде акт за раждане на дете, чиито родители са две майки.
Едната жена е с българско гражданство, а другата е с британско. Детето Сара е родено в Испания.

"Много е смешно и лицемерно, когато хора, държави или правителства, които не контролират собствената си територия, да говорят за сигурност и за корупция. Говоря за Нидерландия и Швеция".

Евродепутатите ще гласуват в сряда проекторезолюция, в която ще обявят Русия, режима на Владимир Путин и представените в Думата политически партии за терористични организации.

Съветът на ЕС може да гласува по въпроса за приемането на България и Румъния в Шенген през декември, съобщи чешкият министър по европейските въпроси Микулаш Бек от името на председателството на институцията.

За по-малко от три седмици се формира Националния кръг "За Македония" - основан да брани българските интереси от попълзновенията към нашата история и култура