Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Медия | Телевизия


Необходимо е да има дебат за преименуването на Благоевград, защото мнението на жителите му е най-важно. Хората трябва да се произнесат на местен референдум. Но дали Благоевград ще приеме името Цар Самуил за мен не е от такова значение, колкото областта да бъде прекръстена на Пиринска Македония.

Това заяви евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки в „Добро утро, България“ по ТВ 7. Той беше поканен да коментира темата за преименуването на Благоевград на Цар Самуил, каквато идея има.

На последните парламентарни избори за български народни представители през 2013 г. в южната ни съседка е имало 83 секции, а за вота на 5 октомври те ще бъдат 126. Разкриването на 70 % повече избирателни секции на територията на Турция бе тема в сутрешния блок на Нова телевизия на 27 август 2014 г. 

В политиката не се сключват бракове, а съюзи, когато съществува някаква определена политическа цел, заяви в студиото на „Денят започва“ по БНТ заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки, който е и представител в Европейския парламент.

Запитан за финансирането на предизборната кампания за евродепутати Джамбазки беше категоричен, че ВМРО е участвала пропорционално със свои средства. Той определи представянето на тези избори като успешно. Резултатът е, че коалицията с ББЦ изпрати двама евродепутати и ВМРО има своя представител в Европейския парламент.

Недопустимо е да се разделя нацията на религиозен принцип. Това коментира заместник-председателят на ВМРО и представител в Европейския парламент Ангел Джамбазки в сутрешния блок на ТВ 7. 

Той бе гост в предаването по повод три акта от последните седмици – грабежа на музея на Шипка, поругаването настената на безсмъртните на връх Бузлуджа, както и надпис в Якоруда срещу помаците. Джамбазки поясни, че в България няма етнос помаци или българомохамедани, а единствено българи, изповядващи исляма.

Въпреки раздялата на ВМРО с досегашните партньори от ББЦ, ЗНС и „Гергьовден“ избраният за евродепутат от коалиционната листа Ангел Джамбазки остава на поста си в Европейския парламент.

При гостуването си в „Тази сутрин“ по БТВ заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки обясни, че по избирателния закон в листата на коалицията се е случило пренареждане на кандидатите два пъти. И избирателите са посочили за свои фаворити първите двама в листата.