Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

www.blitz.bg - Ангел Джамбазки: Човек не бива да парадира с дарения


2014-09-13 13:36 | коментара

Не може да правиш деца, за да вземаш помощи, заяви евродепутатът

Евродепутатът Ангел Джамбазки влезе в обяснителен режим в началото на гостуването си по bTV. Той беше упрекнат, че не е отчел дали е дарил заплатата си за благотворителност, както бе обещал по време на предизборната си кампания. Джамбазки разказа за два случая, в които е помогнал - за очна операция на едно момче и за операция на ръката на друго.

"Човек не бива да парадира с дарения", каза евродепутатът . "Когато даряваш показно и очакваш политически дивидент, това е пропаганда, а не дарение. Каквото трябва, аз си го правя, не дължа обяснение. За мен е достатъчно да погледна хората, на които съм помогнал, в очите", заяви зам.-председателят на ВМРО, която се вля в коалиция "Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО". "Няма да ги доведа в студиото", категоричен беше Джамбазки. 

За развода между ББЦ и ВМРО той обясни, че на предишните избори посланията на Бареков са били по-ясни и последователни. Джамбазки заяви, че изборът му за евродепутат е колкото на ББЦ, толкова и на ВМРО. За отношенията си със своя колега в Европарламента зам.-председателят на ВМРО заяви: "Отдавна не сме си говорили с Бареков, нямаме лоши отношения, нямаме махленски свади. Вложихме усилия, вложихме и средства". 

Джамбазки обвини политиците по време на прехода: "20 години нямаше национална мисъл, нямаше патриотична идея".  За ромските гласове евродепутатът заяви, че голяма част от тях се издържат само, когато създават деца в риск. "Тук има хора, които създават по 10 деца, могат да броят до 2 или 3, оставят ги на държавата. Тези деца нямат никакъв шанс в живота, няма да бъдат научени на трудови навици, перспективата им е проституция, престъпност. Не може да правиш деца, за да взимаш социални помощ. Има жена с 12 деца, но не може да преброи до толкова и живее в трафопост", разказа заместникът на Красимир Каракачанов. 

Той отказа да се хване на бас с водещата Жени Марчева, че няма да напусне европарламента, ако се променят политиките.  По време на разговора известния шоумен и бизнесмен Любен Дилов-син бе по-мълчалив, което е непривично за неговия публичен образ. Най-запомнящата се фраза от участието му бе: ""Ако детеродните органи на българина бяха толкова къси, колкото е паметта му, отдавна щяхме да изчезнем като нация". Любен Дилов-син демонстрира готовност да напусне политиката и заедно с Джамбазки да седнат на улицата, ако се разочароват от политиката.