Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

www.blitz.bg - Патриотичен фронт: Да изринем продажниците от властта


2014-09-28 13:42 | коментара

Над хиляда души се събраха на протест срещу произвола и незаконните действия на Централната избирателна комисия, организиран от „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“. С викове „Долу ДПС“, „Турски мекерета“, „Мафия“ протестиращите за пореден път възнегодуваха срещу решението на ЦИК за разкриването на изборни секции в Република Турция за изборите на 5 октомври.

Пред множеството съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов заяви, че поводът на митинга е справедливият протест срещу наглото нарушаване на законите. „Ние не сме срещу това нашите сънародници в чужбина да гласуват, а сме против тези хора да гласуват в разрез със закона. Нашият протест е срещу произвола на институциите. Те показаха, че не са независими и обслужват турски интереси".

Тази комисия показа, че не е орган, който ще се грижи за честността на изборите, а напротив – готви тяхното фалшифициране, заяви другият съпредседател на коалицията Красимир Каракачанов.

Той допълни, че на хората им е омръзнало да слушат от ДПС за това как защитават правата и свободите, а всъщност тази противоконституционна партия защитава единствено „правото“ си да краде.

Трябва да изметем от политическата сцена всички тези политици, които 25 години обслужваха чужди интереси, категоричен бе той.
Не може хора, които не са платили и един лев данък в България, не говорят български език, не се чувстват като българи, да определят бъдещето на нашата страна, изказа възмущението си евродепутатът Ангел Джамбазки.

Патриотичният фронт бе създаден, за да води битката за България. Това е страната на Васил Левски, Христо Ботев, Тодор Александров, Иван Михайлов, заявиха лидерите на коалицията и призоваха хората да гласуват с 24 в интегралната бюлетина на предстоящите избори. „За да направим заедно тази България, която искаме“, аргументираха се патриотите.

Митингът приключи със скандирания „Победа“ и „Да живее България“.

„Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“ отправя призив към съмишлениците си да подкрепят протеста срещу поредното увеличаване на цената на тока, който ще се проведе пред ДКЕВР на 1 октомври (сряда) от 12,00 ч.