Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

БНТ - Хората са работодатели на политиците


2014-10-04 17:45 | коментара

Причината служителите в завод „Миджур“ в Горни Лом да получават толкова ниски заплати е фактът, че никой в държавната власт не контролира по никакъв начин предприятията, които са били продадени, коментира в студиото на „Още от деня“ по БНТ Ангел Джамбазки, водач на листата на Коалиция „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО” в 24-ти МИР – София и в 1-ви многомандатен избирателен район – Благоевград. Той припомни, че регионът в Северозападна България е най-бедният в ЕС.

Разговорът за доходите на българите е политически разговор, затова е важно българите ще изберат кой точно да представлява интересите им в Народното събрание, каза Джамбазки.

Хората, които загинаха при нелепия инцидент в Горни Лом, са били принудени да работят за толкова малко пари, защото нямат друга алтернатива, каза той. За съжаление българите не вярват в справедливостта. Те знаят, че за бедния човек няма справедливост, а на богатия винаги ще му се разминава, смята Джамбазки.

Няма никакъв контрол върху раздържавения военно-промишлен комплекс, заяви кандидатът  и даде примери с други подобни трагични събития – взривовете на „Петолъчката“, в Стара планина, в поделението на Министерство на отбраната в Челопечене.

Единственият начин хората да накарат политиците да се държат като техни служители е да осъществяват контрол, каза още Ангел Джамбазки. Според него образованието, здравеопазването, доходите и сигурността на хората са ключови за това да има държава. Такива ангажименти поема „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“ към своите избиратели и ще ги отстоява в Народното събрание.

Хората не бива да забравят, че те са работодатели на политиците и трябва да им търсят сметка за всяко действие или бездействие, убеден е Ангел Джамбазки.

Той припомни за последния протест на Патриотичния фронт срещу увеличението на цената на тока. Разваляне на договорите с ЕРП-тата, предоговаряне на условията за т.нар. „зелена енергия“, предоговаряне на цените на електроенергията, която се произвежда от американските ТЕЦ – Марица 1 и 3 са част от мерките, които патриотите ще предприемат след 5 октомври, информира Джамбазки.