Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

www.fakti.bg - Ангел Джамбазки: Нужно е стабилно управление с ясни приоритети


2014-10-05 11:06 | коментара

Държавата има нужда от управление, не от избори до дупка, заяви пред Факти.бг депутатът от Европейския парламент Ангел Джамбазки. Според него са важни няколко неща – доходи, здравеопазване, образование и сигурност.

 

Г-н Джамбазки, какви са Ви очакванията от новия парламент?

Първо трябва да изчакаме окончателните резултати. Всякакви изказвания на този етап ще са преднамерени и в известна степен спекулативни. Не е време за бурна радост, преди да се видят окончателните резултати.

След това всички, които влязат в Народното събрание, трябва да седнем заедно и да поговорим за това кой как вижда бъдещето на държавата. За нас са важни няколко неща – доходи, здравеопазване, образование и сигурност.

Нужна ли е голяма коалиция в България по германски модел.

Нужно е стабилно управление с ясни приоритети. В момента не са нужни нови избори. В това се убедих като гледах хората в кампанията, които са изключително разочаровани и обезверени.

Нашето участие във властта зависи от това, какво ще правим. Не съм чел програмата на ГЕРБ. Ще говорим с тях например за това дали ще се затвори границата за нелегални емигранти, ще има ли разговор в държавата относно здравеопазването и Здравната каса и други парливи от настоящето проблеми.

Оценката Ви за представяне на Патриотичния фронт?

Това е едно добро начало. Всяко начало не е лесно, както е известно, но перспективите са обнадеждаващи.