Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

БНТ - Пресконференция - 6 октомври 2014 г.


2014-10-06 14:33 | коментара

Политиците да сложат егото в джоба си

Първото, с което ще се заемем в Народното събрание, ще бъде опитът да постигнем национален консенсус за решаване на основните проблеми пред обществото и Родината. Това заяви Валери Симеонов, съпредседател на Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО на първата пресконференция след изборите за 43-то Народно събрание.

На срещата с медиите присъстваха много от водачите на листите на Патриотичния фронт.

Не поставяме условия за кресла, нито ще бъдем „златен пръст“ или патерица, обяви Симеонов. Според него най-важната задача на всички партии е да служат на своите избиратели и да работят за своята родина. С партия ДПС ние по никакъв начин няма да влизаме в диалог. Тя трябва да бъде заличена от политическия живот в България, категоричен е Симеонов.

Изборите вчера показаха, че по-голямата част от българския народ не вярва на установената от статуквото политическа класа, каза Красимир Каракачанов. Това се вижда от високия процент на негласувалите. Българските граждани не желаят повече да гласуват за партии, които по време на своето управление са показали, че обслужват само своите интереси. Тези, които обявяват, че печелят изборите са заблудени, това може да се нарече единствено пирова победа, заяви Каракачанов.

Хората искат една нова политика. Българските граждани не желаят повече да гласуват за хора, които служат на своите лични интереси. Крайно време е измислените политически различия да бъдат заличени. Политиците трябва да сложат егото и личните си амбиции „в джоба“ и тогава да седнат на масата за преговори, допълни Каракачанов.

Мнозинството трябва да бъде съставено като национално отговорно правителство от онези партии, които са готови да се подпишат под една програма за излизане от тежката икономическа криза, каза още Красимир Каракачанов.