Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

www.novini.bg - Джамбазки сезира ЕП и ЕК за агитацията на турски


2014-10-09 20:45 | коментара

Няма равни и по-равни български граждани, аргументира се Джамбазки

 

Сигнал до председателите на двете върховни институции на ЕС – Европейската комисия и Европейския парламент, ще внесе заместник-председателят на ВМРО и член на ЕП Ангел Джамбазки. 

 

Причината е поредното потъпкване на българското законодателство от страна на противоконституционната етническа и протурска партия ДПС, се казва в съобщение до медиите. 

 

"Само като наглост и показност на всевишност може да се определят действията на лидера ? Лютви Местан и друг неин представител - Хюсеин Хафъзов.", посочва Джамбазки. 

 

По време на предизборни срещи и двамата кандидати за депутати са използвали в разрез с Конституцията и закона език, различен от регламентирания български език. Те са ползвали турски език, за да агитират в предизборната си кампания. 

 

Няма равни и по-равни български граждани. Всички ние сме длъжни да спазваме законодателство, независимо дали го одобряваме или не. Контролните органи трябва да прилагат нормативната уредба, а при нарушение – да санкционират своеволята, аргументира се Джамбазки. 

 

Обръщам се към европейските институции, след като Централната избирателна комисия отказва да спазва закона и няма да наложи административна санкция на ДПС. По време на заседанието си днес - 9 октомври 2014 г., членовете на ЦИК оставиха „само за сведение“ видеозаписи от предизборните срещи с агитация на турски език, предоставен от предаването „Господари на ефира“, излъчен на 7 октомври, уточни още заместник-председателят на ВМРО. 

 

Ще настоявам Европейския парламент и Европейската комисия да се ангажират с казуса, за да бъде гарантирано спазването на законите на територията на Европейския съюз. Недопустимо е законът да е валиден за едни, а други да се ползват с привилегии. Това са хора, претендиращи за представители на народа, а необезпокоявано погазват законите на страната. България от европейска държава се превръща в разграден двор, без ред, без справедливост, без поемане на отговорност, завършва Джамбазки.