Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

НТВ - Не гледаме на участието във властта като на бюро по труда


2014-10-12 10:53 | коментара

Не гледаме на участието си в парламента като на бюро по труда – на едни хора да им се намери работа. Това заяви в „Събуди се”  по Нова телевизия евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки.

 

Опитите да бъде формирано правителство на споделената отговорност, каквото предлага партията, спечелила изборите – ГЕРБ, беше тема на обсъждане между представители на различни политически формации.

 

От името на „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“  Ангел Джамбазки обясни, че си представя участие на патриотичната коалиция във властта само при наличието на подписано споразумение, в което има конкретни ангажименти и дати за тяхното изпълнение. Според него основните точки, около които трябва да са обединени всички партии, са промени в Изборния кодекс, свързани с въвеждане на задължително гласуване, закриване на избирателните секции в Турция, премахването на автоматичната преференция за първия в листата; промени в Наказателния кодекс, свързани с етническата и битова престъпност; промени в областта на енергетиката – с цел спиране на кражбите и обикновените хора да не плащат високите сметки заради зелената енергия и американските ТЕЦ-ове.

 

Всякаква друга форма – правителство на малцинство, някакви ситуационни мнозинства, където гласуват едни, а други не - няма да бъдат полезни за държавата, посочи Джамбазки.

 

Той смята, че обсъждането на името на министър-председателя в новия парламент трябва да се случи на един следващ етап от преговорите. 

 

Джамбазки бе категоричен, че Патриотичният фронт няма никакви амбиции за министерски постове. 

За нас е важно нещата, които сме написали, да започнат да се случват, подчерта представителят на Патриотичния фронт.

 

За гражданите е важно да има промени в техните доходи, да не се вдига цената на тока, да имат сигурност и да живеят по-добре. Това трябва да се разпише като програма на управляващите. Няма повече време за губене, напрежението е огромно, затова политици трябва да помислят за хората, които са ги избрали, завърши Джамбазки.