Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

Ангел Джамбазки остава евродепутат


2014-07-30 | коментара

Въпреки раздялата на ВМРО с досегашните партньори от ББЦ, ЗНС и „Гергьовден“ избраният за евродепутат от коалиционната листа Ангел Джамбазки остава на поста си в Европейския парламент.

При гостуването си в „Тази сутрин“ по БТВ заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки обясни, че по избирателния закон в листата на коалицията се е случило пренареждане на кандидатите два пъти. И избирателите са посочили за свои фаворити първите двама в листата.

Безспорно лидерът на ББЦ Николай Бареков е първи с получени 26 хиляди преференциални гласа, а следващият пренаредил листата е самият Джамбазки с над 20 хиляди преференции.

Джамбазки заяви, че е невярно да се твърди, че преференциите за него са всъщност гласовете за ВМРО – 20 хиляди, както е невярно да се твърди, че получените 26 хиляди за Бареков са всичките гласоподаватели на ББЦ.

За пореден път Джамбазки заяви, че определя сътрудничеството с ББЦ, ЗНС и „Гергьовден“ като успешно. Но на ВМРО ѝ се дава исторически шанс да бъде част от голямо патриотично обединение на предстоящите парламентарни избори, обясни той.

Затова и ВМРО влиза в патриотичен фронт заедно с НФСБ и други родолюбиви организации.

Ангел Джамбазки заяви категорично, че остава като евродепутат от ВМРО в групата на консерваторите и реформистите в ЕП.

Запитан дали има конфронтация вътре в групата по повод становището относно членството на Турция в ЕС, той отговори, че още при приемането му той е разяснил каква е позицията на ВМРО - твърдо против, и компромис с нея няма да бъде направен.

В тази връзки Джамбазки припомни и за общата акция на ВМРО и НФСБ за събиране на подписи за провеждане нареферендум по въпроса за членството на Турция в ЕС.