Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

www.vlastta.com - Джамбазки стана зам.-председател на делегацията на ЕС за Македония


2014-10-14 16:54 | коментара

Ще бъда безкомпромисен към действието или бездействието на скопската власт, защото европътят на Македония минава през София. Това заяви Ангел Джамбазки, представител на ВМРО в Европейския парламент, съобщиха от партията. 

 

По време на учредителното събрание на Делегацията в Съвместния парламентарен комитет „ЕС - Бивша югославска република Македония“ бяха избрани ръководителите ?. За заместник-председател на делегацията бе определен именно Джамбазки. 

 

Предстои ни много работа по проверка на критериите и тяхното изпълнение от страна на Македония за членство в Европейския съюз. Трябва да съблюдаваме за прилагането на конкретни мерки по отношение на фундаментални въпроси. За нас с приоритет са спазването на човешките права, в частност на различните общности в Македония, езикът на омразата срещу България в медиите да бъде премахнат, запазване на българското историческо наследство в Македония, обясни Ангел Джамбазки. 

 

Македония трябва ясно да покаже желание за интеграция и зачитане на основните европейския принципи. На всички отговорни фактори в Скопие да е ясно – пътят на Македония минава през добри отношения със София, категоричен бе евродепутатът.

 

Той получи правото да ръководи първото учредително заседание и начерта пред останалите членове на комисията амбициозна програма, която да обхване в цялост изискванията, поставени пред Македония за членство в ЕС.