Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

www.blitz.bg - Джамбазки: Условия за постове не поставяме


2014-10-17 09:40 | коментара

За нас управлението не е самоцел, но си даваме сметка, че хората, които са ни подкрепили, очакват нещата, които сме им говорили, да започнат да се случват. Не може всичко, но можем да преговаряме с партията, спечелила най-много гласове в тази посока, заяви в "Добро утро, България!" по TV7 Ангел Джамбазки от ВМРО.

 

Той подчерта, че в предложенията и на ГЕРБ, и на Реформаторския блок има разумни неща, които биха били добри за държавата и оттук насетне всичко е въпрос на събиране на програмите. Джамбазки обаче призна, че разговорите с Реформаторския блок ще са трудни заради присъствието на партията на Касим Дал, която, по думите му, е "копие на ДПС".

"Имаме принципни възражения и този разговор ще се води трудно", отбеляза Джамбазки.

Той подчерта, че Патриотичният фронт не поставя условия за министерски кресла, но настояват всички кадри на ДПС да бъдат изметени от държавни постове. Това можело да стане, като се въведе конкурс за заемането на държавни длъжности и тогава хората на ДПС щели автоматично да отпаднат, защото болшинството от тях са неграмотни и не могат да си напишат името на български език.

Джамбазки коментира и "България без цензура", които определи като непоследователни и коментира, че преговорите на ГЕРБ с Бареков са безмислени. "Не сме се срещали с него в Брюксел, разминаваме се", каза Ангел Джамбазки за бившия си коалиционен партньор, с който са евродепутати.