Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

www.novinite.bg - Чистка в администрацията предлагат от Патриотичния фронт


2014-10-17 09:36 | коментара

В преговорите за коалиция Патриотичният фронт не поставя условия за министерски кресла, но ще настоява всички кадри на ДПС да бъдат изметени от държавни постове.Това мнение изрази пред ТВ 7 евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки.

Това по думите му можело да стане чрез конкурси. Според него така заемащите държавни длъжности членове на ДПС щели автоматично да отпаднат - "защото болшинството от тях са неграмотни и не могат да си напишат името на български език". 

Иначе и ГЕРБ, и РБ предлагат разумни неща, всичко е въпрос на събиране на програмите, смята представителят ни в Европейския парламент.

За нас управлението не е самоцел, но си даваме сметка, че хората, които са ни подкрепили, очакват нещата, които сме им говорили, да започнат да се случват, обясни той. Затова ще преговарят с партията, спечелила най-много гласове в тази посока.

С Реформаторския блок обаче трудно ще се разговаря заради присъствието на партията на Касим Дал, тя според Джамбазки е копие на ДПС. Имаме принципни възражения и този разговор ще се води трудно, каза той.