Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

www.cross.bg - Джамбазки: Партията на Касим Дал ще затрудни разговорите с РБ


2014-10-17 10:17 | коментара

За нас управлението не е самоцел, но си даваме сметка, че хората, които са ни подкрепили, очакват нещата, които сме им говорили, да започнат да се случват. Не всичко, но може да преговаряме с партията, спечелила най-много гласове, в тази посока, заяви Ангел Джамбазки от ВМРО в интервю за TV7.

 

В предложенията и на ГЕРБ, и на Реформаторския блок има разумни неща, които биха били добри за държавата и оттук насетне всичко е въпрос на събиране на програмите, посочи Джамбазки, но отбеляза, че присъствието на партията на Касим Дал - „копие на ДПС", поражда принципни възражения и разговорите с Реформаторския блок ще са трудни.

 

Патриотичният фронт не поставя условия за министерски кресла, но настоява за ревизия на заетите от кадри на ДПС държавни постове. При конкурс за заемането им, хората на ДПС ще отпаднат автоматично, защото болшинството от тях са неграмотни и не могат да напишат името си на български език, посочи Джамбазки.

 

Като непоследователни определи Джамбазки „България без цензура" и допълни, че преговорите на ГЕРБ с Бареков са безсмислени. „Не сме се срещали в Брюксел, разминаваме се", каза Ангел Джамбазки за бившия си коалиционен партньор.