Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

ТВ Европа - Патриотичен фронт: Гласовете от Турция подменят изборните резултати


2014-10-19 10:01 | коментара

Гласовете от 5 октомври в Турция подменят изборния резултат и вота на българските граждани. Това обяви в „Добро утро, Европа” зам.-председателят на ВМРО и част от Патриотичния фронт Ангел Джамбазки. Той посочи, че са се извършвали редица нарушения в изборния ден масово в секциите ни в турските населени места. Освен агитации под различни форми на турски език, по думите на Джамбазки, гласоподаватели са влизали в урните с фалшифицирани бюлетини.
 


Според националистите гласовете от южната ни съседка трябва да бъдат касирани защото подменят изборните резултати. Гласовете от Турция от 5 октомври са близо 50 000, което е по-малко в сравнение с предишни избори. Разкритите секции обаче бяха повече заради приетия Изборен кодекс на Мая Манолова. 


В него освен че липсваше изискване за уседналост при гласуване на парламентарен вот, се позволяваше и разкриване на секции при подадени само 40 заявления, а не както преди това – поне 100. От Патриотичния фронт вече са внесли жалба за касиране на изборите на вота от Турция, като очакват да получат подкрепа за искането си от народните представители в новия парламент.