Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

www.news359.bg - Ангел Джамбазки: ДПС трябва да бъде разформирована


2014-10-24 10:32 | коментара

“ДПС трябва да бъде разформирована. С ДПС въобще не искаме да разговаряме. С тях трябва да говори прокурор или съдия, защото те са престъпна организация. ДПС разпаднаха КТБ, заедно с банковия надзор на БНБ. Тези неща трябва да бъдат разследвани”. Това заяви Ангел Джамбазки от ВМРО, който е част от Патриотичния фронт пред БНТ.

 

“Управителят на БНБ Иван Искров трябва да бъде разследван, тъй като банковият надзор „очевидно не си е вършил работата. По тази тема сме единодушни с ГЕРБ. Трябва да се разследва и ролята на ДПС в този случай, защото тази партия седи в основата на тази атака”, каза още Джамбазки.

 

Относно коалиционното споразумение с ГЕРБ : “Няма подписи на членове на Патриотичния фронт под споразумение с ГЕРБ,  има обсъждане на важни промени за държавата. Мотивът ни да избягваме излъчването на политически лица за министри е проста – това ще изглежда в очите на обществото като сделка. Ние ще участваме в управлението, подкрепяйки конкретни политики, които смятаме за важни, а не чрез министерски постове”, каза Джамбазки.

 

„Ние настояваме Касим Дал и Корман Исмаилов по никакъв начин да не участват в управлението. Това искаме да договорим с ГЕРБ. Те ще бъдат в парламента, но ние искаме да не назначават министри и да няма техни хора в управлението. Никакво желание нямаме да работим с тях, защото смятаме, че работят в името на чужди интереси”, поясни Джамбазки.