Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

www.actualno.com - Мантрата на ПФ и от Джамбазки - програмата е важна, няма да сме министри


2014-10-24 10:40 | коментара

Ние нямаме за цел да ставаме министри – искаме да реализираме нашата програма чрез участие в управлението. Участието ни обаче ще се изрази в подкрепа на следващото управление, подчерта зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки пред БНТ.

 

Казусът КТБ не е разглеждан вчера, изненадващо каза евродепутатът, след като вчера Валери Симеонов посочи друго. Трябва да се върнат гарантираните влогове, да се възстановят средствата на общини и държавни предприятия, ако някой иска да въстановява банката, да го прави с частни средства. И най-важното - разследване и наказание, особено на хората от ДПС, които са директно свързани с КТБ и практиките там, обясни Джамбазки.

 

Нашите обещания – например борбата с циганската престъпност, ще се превърнат в програма. От името на ДПС не мога да говоря и не желая – с тях трябва да говори прокурор, те са престъпна организация и трябва да се разформироват. „Патриотичният фронт” настоява хора от партията на Корман Исмаилов да не вземат никакво участие в управлението, подчерта Джамбазки. Тези хора, според нас, работят за чужди интереси.

 

Идеята за нашето управление е да смажем битовата престъпност, да спрем източването на социалните фондове, на НЗОК, продължи Джамбазки. Кой ще изпълни вашите точки – на този въпрос евродепутатът отвърна: „Министър, експерт, може и от ГЕРБ”.

 

По отношение на коалицията на ВМРО с НФСБ Джамбазки изрази задоволство и каза, че за пръв път има толкова откровени разговори и нещата са поставени на добра основа.