Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

www.cross.bg - Джамбазки поиска разследване на Искров и на хора от ДПС заради КТБ


2014-10-24 10:58 | коментара

„Още няма подписи върху наше споразумение с ГЕРБ. Има обсъждане на важни промени за държавата. Мотивът ни да избягваме излъчването на политически лица за министри е проста - това ще изглежда в очите на обществото като сделка. Ние ще участваме в управлението, подкрепяйки конкретни политики, които смятаме за важни, а не чрез министерски постове." Това заяви в сутрешния блок на БНТ Ангел Джамбазки от ВМРО, част от „Патриотичния фронт".

 

Той бе категоричен, че и във ВМРО, и в НФСБ има хора, които биха били добри министри, но тяхната формация на този етап не иска да влиза директно в управлението.

 

Въпреки това, че Патриотичният фронт няма да излъчи министри, Джамбазки заяви, че предизборните обещания на ПФ ще влязат в съвместната програма за управление с ГЕРБ.

 

„Ние настояваме Касим Дал и Корман Исмаилов по никакъв начин да не участват в управлението. Това искаме да договорим с ГЕРБ. Те ще бъдат в парламента, но ние искаме да не назначават министри и да няма техни хора в управлението. Никакво желание нямаме да работим с тях, защото смятаме, че работят в името на чужди интереси ", каза още Джамбазки и добави, че ДПС от своя страна трябва да бъде разформирована.

 

По казуса с „КТБ" Джамбазки бе категоричен, че управителят на БНБ Иван Искров трябва да бъде разследван, тъй като банковият надзор „очевидно не си е вършил работата". "По тази тема сме единодушни с ГЕРБ".

 

„Трябва да се разследва и ролята на ДПС в този случай, защото тази партия седи в основата на тази атака", подчерта той.