Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

www.pirinsko.com - Евродепутатът Ангел Джамбазки: Кметът на Банско Георги Икономов ще си има много големи проблеми ако не спре войната с ВМРО


2014-10-26 09:58 | коментара

Кметът на Банско Георги Икономов ще си има много големи проблеми ако не спре да управлява общината с ДПС и спре да води война с организацията на ВМРО в Банско. Това заяви на пресконференция в Благоевград евродепутатът Ангел Джамбазки, провокиран от въпроса; Вярно ли е, че членовете на "ВМРО" в Банско ще напуснат организацията при положение, че Патриотичен фронт подкрепи ГЕРБ за създаване на правителство?

 

"Зная за напрежението в Банско, зная, че има такава декларация, че войводите имат намерение да напуснат организацията на ВМРО. Вероятно това е провокирано от поведението на кмета Икономов, който не спира да прави поразии, като води лична война с членове на организацията", коментира Ангел Джамбазки. 

По думите му, много скоро време делегация от "ВМРО" ще поиска среща с кметът на община Банско Георги Икономов.


"Категорично заявявам, че Патриотичен фронт няма да бъде коалиционен партньор на ПП ГЕРБ за съставяне на правителство. Ние ще подкрепим това правителство, защото държавата е в много лошо състояние, за да може да се решават наболели въпроси. Освен това Патриотичен фронт няма да има министерски постове, а напротив ще бъде като коректив.

 

Той подчерта, че „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“ ще внесе предложения в 43-тото Народно събрание със срок и ако не се спазват сроковете ще оттеглят подкрепата от ГЕРБ.

 

"Ще настояваме за разширяване на хипотезата на чл. 12 от НК - неизбежната отбрана. Да бъде направена промяна в Наказателния кодекс, която да даде правото на всеки български гражданин да се защитава в дома си с оръжие, това ще е сред първите ни предложения", каза Джамбазки. 

 

Друга спешна промяна, според патриотите, е тази на Изборния кодекс, чрез премахване на секциите за гласуване в Турция, които са извън посолството и консулствата.

"Въпреки че мандатоносителят в 43-то народно събрание от Патриотичен фронт -НФСБ и ВМРО е Атанас Стоянов, аз също нося отговорност към Организацията и избирателите, каза Ангел Джамбазки, който бе и водач на предизборната листата на патриотите в 1-ви МИР – Благоевград.

 

Той поясни, че като Евродепутат има право да присъства на заседанията и комисиите на НС със съвещателен глас.

От Патриотичният фронт ще организираме приемна в Благоевград, в която хората ще получават отчет за дейността на коалицията в Народното събрание всеки месец, допълни Джамбазки.