Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

ТВ7 - Джамбазки: Не проявяваме партиен егоизъм


2014-10-27 13:17 | коментара

Въпросът за властта е въпрос за управление. Патриотичният фронт подкрепя управление, което се съобразява с голяма част от исканията си. Желанието ни е да бъдат записани и срокове за изпълнение на основните неща, на които държим. Това заяви евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки в ефира на Нюз 7. 

 

Ако ГЕРБ не са готови да подпишат и спазят сроковете за изпълнение, няма да имаме друг избор и Патриотичният фронт ще оттегли подкрепата си, каза Джамбазки и поясни, че по този начин ще се стигне до правителство на малцинството.

 

Той обясни, че това не е проявява на партиен егоизъм. Ако беше така, то от самото началото щяхме да кажем, че никой не ни интересува и ще седим в опозиция, чакайки държавата да се разпадне, което става и в момента, допълни още Джамбазки.

 

Патриотичният фронт категорично държи ДПС да не взема участие във властта. С годините от етническа и антибългарска партия тя се превърна в абсолютен изразител на хората в сянка, които дърпат конците и управляват паричните потоци.

 

Имаме готовност да излъчим експерти за постове на министри, каза също Джамбазки, но категорично отхвърли идеята лидерите на патриотичната коалиция – Валери Симеонов и Красимир Каракачанов, да станат министри. Той обясни, че очакването на избирателите на Патриотичния фронт не е такова и ще се съобразят с това.

 

Не ми се иска да е вярно, но с последното си по-радикално поведение политическа партия ГЕРБ тика страната към нови избори,  каза още евродепутатът.