Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

www.dnes.bg - Джамбазки: Предложенията за пакета "Мобилност" са лицемерни


2018-07-04 19:32 | коментара

Евродепутатът разкритикува проекта по време на дебатите
Промените в спорния пакет "Мобилност" са лицемерни и скандални. Това каза евродепутатът Ангел Джамбазки, цитиран Bulgaria On Air. Европейският парламент ще гласува гласува промените, ебатът вчера продължи над три часа и отприщи вълна от коментари. 
"Трябва да се гласува против тези поправки, защото те разделят Европейския съюз", заяви още Джамбазки. 
Част от изразените мнения са, че ЕС рискува да тръгне по "път на ограничаване на частните инициативи". Междувременно евродепутатите се вълнуваха повече от визията за бъдещето на ЕС, както и от влезлия в сила нов закон, който цели намаляването на пенсионната възраст на депутатите.
Припомняме, че пакетът "Мобилност" стана и повод за масови протести в страната. До днешното гласуване се стигна, след като бе провален опит за внасяне на поправки в предложенията на ниво транспортна комисия и сега процедурата тръгва наново. 
Поправките засягат сроковете за работа извън страната, местата за почивки и каботажа в други страни. Предложените текстове касаят гаранции за връщане у дома на шофьорите на 2-3 седмици и ограничен срок на каботажа. 
"Искате да се спи в хотели – хотели няма. Искате охраняеми паркинги, няма охраняеми паркинги и застраховките не важат. Искате шофьорите да се прибират на 2-3 седмици. Откъде накъде ще казвате на някого къде да бъде след три седмици?", попита Джамбазки. Евродепутатът Андрей Новаков отказа да даде гласа си "за създаване на нова Желязна завеса".