Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

НТВ - Джамбазки: ЕНП и АЛДЕ правят сделки, за да запазят ДПС във властта


2014-10-30 12:11 | коментара

Алиансът на либералите и демократите за Европа (АЛДЕ) и Европейската народна партия (ЕНП) в Европарламента си сътрудничат. Само тук се правят на врагове. Тези хора провеждат задкулисни сделки, за да запазят ДПС във властта. Това каза в студиото на „Здравей, България” по Нова телевизия заместник-председателят на ВМРО и представител в Европарламента Ангел Джамбазки.

 

Те обаче започват да се месят във вътрешните работи на страната ни, коментира той посещението на лидера на ЕНП Жозеф Дол и срещата му с Бойко Борисов, на която Дол е заявил позиция, че Патриотичният фронт не бива да влиза в управленска коалиция.

 

Много бих искал да заведа г-н Дол в село Мечка да поживее малко там и тогава да ми говори за патриотизъм, национализъм и ксенофобия, допълни той.

 

Ако ГЕРБ в бъдещото управление не направят полезните за държавата неща, ние ще бъдем коректив. Очевидно трудно ще има подпис под нашата програма от ГЕРБ и съответно няма как да говорим за коалиция. Ако стане невъзможно сформирането на кабинет, ще има нови избори. Ние нямаме проблем с това, но не е полезно за хората. Няма ли подписи под програма, няма да има безусловна подкрепа, категоричен бе Джамбазки.

 

Другата гореща тема в предаването бе казусът с Корпоративна търговска банка.

 

Заместник-председателят на ВМРО заяви, че позицията на Патриотичния фронт по темата КТБ продължава да бъде такава, каквато беше по времето на изборите - незабавно да бъдат възстановени гарантираните влогове на хората.

 

Ако някой иска да спасява нещо – това да бъде за частна сметка. Ние дори не сме сигурни колко пари липсват от банката, допълни Джамбазки.