Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

www.standartnews.com - Джамбазки: Дол да поживее в България, преди да говори за ксенофобия


2014-10-30 17:32 | коментара

"Много бих искал да заведа г-н Дол в село Мечка да поживее малко там и тогава да ми говори за патриотизъм, национализъм и ксенофобия". Това заяви по Нова ТВ Ангел Джамбазки от ВМРО-БНД по повод вчерашните разговори между председателя на Европейската народна партия Жозеф Дол и партийни лидери в българския парламент. След срещата Бойко Борисов обяви, че Патриотичният фронт не може да участва в управление на ГЕРБ, тъй като в програмата им фигурират точки в крайно противоречие с евроатлантическата ориентация на България. 

 

„АЛДЕ и ЕНП в Европарламента непрекъснато си сътрудничат. Само тук се правят на врагове. Тези хора си правят някакви сделки, за да запазят ДПС във властта", каза още Джамбазки, който бе избран за евродепутат през май, когато партията му все още беше в коалициятана "България без цензура" на Николай Бареков. 

 

„Ако ГЕРБ в бъдещото управление не направят полезните за държавата неща, ние ще бъдем коректив. Очевидно трудно ще има подпис под нашата програма от ГЕРБ и съответно няма как да говорим за коалиция. И на Борисов не му е лесно, но не е въпросът дали му писва. Ако стане невъзможно, ще има нови избори. Ние нямаме проблем с това, но не е полезно за хората. Няма ли подписи под програма, няма да има безусловна подкрепа", категоричен бе Джамбазки.

 

„Позицията на Патриотичния фронт по темата КТБ продължава да бъде такава, каквато беше по времето на изборите – незабавно да бъдат възстановени гарантираните влогове на хората и ако някой иска да спасява нещо – това да бъде за частна сметка. Ние дори не сме сигурни колко пари липсват от банката", каза националистът.

 

Джамбазки коментира и темата за отбраната и армията на страната ни. „Възразявате ли България да има отбранителни способности? Аз не. В момента държавата ни няма такива и възможността дори да защити своите граждани от наводнение. Времето е такова, че се воюва с ракети, не с прашки и лъкове. Никой не е искал да се разполагат ракети по границата с Гърция и Турция", добави той и отново посъветва Жозеф Дол да дойде да живее в България, за да види от първо лице как живеят българите.

 

„Възразявате ли и децата на 6 години да знаят български език? Задължение е на родителите да възпитат своите деца и да ги впишат в обществото", каза зам.-председателят на ВМРО във връзка с предложението на коалицията "Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО" родителите да полагат общественополезен труд, ако техните деца не владеят български език на шестгодишна възраст.