Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

www.struma.bg - СЕНЗАЦИОННО ИЗЯВЛЕНИЕ! А. Джамбазки: Македонският премиер З. Заев и кметът на Петрич Д. Бръчков са втори братовчеди


2018-08-04 11:31 | коментара

Кметът на Петрич Димитър Бръчков и македонският премиер Зоран Заев са втори братовчеди – обяви в национален ефир евродепутатът и зам. председател на ВМРО Ангел Джамбазки. Новината бе съобщена в защита на тезата му, че „от Охрид до Черно море и от Дунав до Бяло море има само един народ – българският народ”, както и че мнозинството от хората в Македония пазели българските си корени. 


„Имат роднинска връзка, но по-добре си питайте кмета, не искам да говоря вместо него”, потвърди за „Струма” думите си А. Джамбазки. 
Бръчков обаче вчера цял ден не вдигаше телефона си, а при част от опитите ни за връзка с него се включваше гръцки мобилен оператор. 
Оказа се, че в Петрич никой не е чувал, че в жилите на Заев и Бръчков тече една кръв. Факт е, че Зоран Заев е роден в гр. Струмица, който е съвсем близо до българо-македонската граница, факт е и че много от петричаните имат роднини в тази част на Македония, но специално за връзка между рода Бръчкови и този на Заев в южния град никой не можа да ни каже нищо. Служител на община Петрич с афинитет към историята само предположи, че е възможно родството да е по линия на майката на Димитър Бръчков, която е от рода Гавазови. 


Ден преди това – на 2 август, македонският премиер и петричкият градоначалник бяха заедно в Благоевград на честването на 115 г. от Илинденско-Преображенското въстание, но и тогава никой не забеляза някаква роднинска близост между двамата. Те само се ръкуваха любезно до пл. „Македония”, където бяха организирани тържествата, въпреки че със сигурност се познават.