Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки

www.infosi.bg - Патриотите без условия, ама… Джамбазки – дразнител във Фейса


2014-11-02 09:42 | коментара

Т.нар. „отговорни фактори от ГЕРБ “ проявяват малодушие, страх и несигурност в момент на тежка криза и очакване за решителни и националнотговорни действия от всички политически сили.

 

Това заявяват от Патриотичния фронт в декларация подписана от Валери Симеонов като определят разпространените в медиите инфофрмации на въпросните фактори като лъжи.

 

Те подчертават, че от 5 октомври до днес категорично са заявявали, че не желаят да участва тсъс свои представители в евентуално бъдещо правителство.

 

„Никога не е било поставяно условие за неучастие на конкретни лица от ГЕРБ или Реформаторския блок в евентуално бъдещо правителство, с изключение на представители на етническата партия НПСД. ПФ никога не е настоявал за задължително изучаване на предмет „Християнство“ в средния курс, тъй като това противоречи на програмата на коалицията, се казва още в декларацията.

 

За искането за сваляне на новините на турски език по Канал едно на БНТ ПФ напомнят, че това искане е още през 2010 година.

 

В заключение, публикуваното в медиите прилича по-скоро на недодялано активно мероприятие, целящо да прехвърли отговорността за съставяне на правителство от ГЕРБ на Патриотичния фронт и Реформаторския блок, заявяват от коалицията с водач Валери Симеонов.

 

На свой ред воеводата Ангел Джамбазки дръпна шегаджийски коментар във Facebooк, че интригата с исканията на Патриотите е недостоверна.

 

„Хахахахахаха, поне малко да се бяха напънали да я направят по-достоверна таз умилително-трогателна интрига. Интрига, която внушава, че лошите, алчни за постове, ксенофобски, некооперативни, саботиращи, Реформаторски блок и Патриотичен фронт изнудват ГЕРБ, а добрите ДПС са готови на безрезервна, евроатлантическа, „ценностна“ подкрепа. Доколкото думите „ДПС“, „Европа“, „ценности“ и прочее могат да са в едно изречение, разбира се“, пише той в поста си и продължава:

 

„НЕ ПОСТАВЯМЕ НИКАКВИ персонални условия кой да участва в управлението и кой не от РБ и ГЕРБ, с изключение на неприемливото участие на НПСД в изпълнителната власт.

 

НЯМАМЕ НИКАКВИ искания за министерски места, постове и прочее, и прочее и прочее.

 

Говорим само и единствено за подписване на общ документ, общо задължение за бъдещото управление. Около програми. За здраве, доходи, образование, защита на българите тук и в чужбина, национална сигурност. Разписани детайлно, със срокове.

 

Ако се постигне общо съгласие, ще има и подкрепа от Патриотичния фронт. Ако не – няма“, заключава Джамбазки.